ΑΡΘΡΑ

Το ΠΟΤΑΜΙ πρέπει να κατακτήσει την τρίτη θέση

Λίγες  μέρες τις εκλογές, η εικόνα, για τις δύο πρώτες θέσεις, ξεκαθάρισε. Όλες εταιρείες δημοσκοπήσεων   και όχι μόνο αυτές, προβλέπουν  πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ , με διαφορά γύρω στο 4 % από την δεύτερη ΝΔ, αλλά χωρίς αυτοδυναμία. Η τρίτη θέση διεκδικείται, με σοβαρές πιθανότητες, από ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, αλλά, δυστυχώς, και από την ΧΑ.

Είναι, κατά συνέπεια, εξαιρετικά κρίσιμη η μάχη για την τρίτη θέση.

Είναι γνωστό ότι αν δεν σχηματισθεί  κυβέρνηση από τις δύο πρώτες διερευνητικές εντολές, θα δοθεί και τρίτη. Θα είναι εθνικό όνειδος να λάβει και να περιφέρει την τρίτη  διερευνητική εντολή ο προφυλακισμένος αρχηγός της ΧΑ. Η χώρα μας θα γίνει αντικείμενο χλευασμού σε όλο τον κόσμο, η εικόνα της θα καταρρακωθεί, γεγονός με πολλαπλές δυσμενείς επιπτώσεις.

Είναι επιτακτική, κατά συνέπεια, η ανάγκη να κατακτηθεί η τρίτη θέση από ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.

Έτσι όχι μόνο αποφεύγουμε τον διεθνή περίγελο, αλλά με την Τρίτη  Εντολή στο χέρι, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ θα καθορίσει το πλαίσιο της κυβερνητικής συνεργασίας καλώντας τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ένα πλαίσιο που θα περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, την αδιαπραγμάτευτη θέση για την παραμονή της χώρας στη ευρωζώνη, την εφαρμογή όλων των βαθιών τομών και ριζικών μεταρρυθμίσεων που αποτελούν προϋπόθεση για την επιβίωση και το μέλλον της χώρας και που τις εμποδίζουν διάφορες συντεχνίες και οι πολιτικοί τους προστάτες,  σαφές σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας,  την στήριξη και την κοινωνική προστασία των οικονομικά ασθενέστερων.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ μπορεί να τα αλλάξει Όλα χωρίς να καταστρέψει την χώρα.

Με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ  – ισχυρό – στην τρίτη θέση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει να προσαρμόζεται στην πραγματικότητα αφήνοντας στην άκρη τα αντιευρωπαϊκά  ρίσκα και πολλές από τις ιδεοληψίες του. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, πιθανόν θα γίνει ο «κακός» που θα δώσει το άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ,  ώστε να κάνει την στροφή,  να «ανακαλύψει» και να υιοθετήσει ρεαλιστικές λύσεις.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ καλεί όλους τους πολίτες και ειδικότερα όσους ταλαντεύονται,  ανάμεσα στη ψήφο στο ΠΟΤΑΜΙ  και σε κάποιο από τα μεγαλύτερα κόμματα, να επιλέξουν μακριά από συναισθηματισμούς και συνήθειες, αλλά με την λογική, και να δώσουν την Τρίτη Εντολή ατο ΠΟΤΑΜΙ ώστε

Να υπάρχει ελπίδα για το μέλλον.

 

Ο Δημήτρης Βαρελάς  είναι υποψήφιος βουλευτής στην Β Αθήνας

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top