ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Το στοίχημα

Συνάντηση Γιάνη Βαρουφάκη- Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το στοίχημα σήμερα είναι εάν οι δυνάμεις της σύγχρονης, ευρωπαϊκής, δημοκρατικής Κεντροαριστεράς, όπου και αν βρίσκονται (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, στο σπίτι τους ), να συμβάλουν στη δημιουργία ενός σύγχρονου πολιτικού φορέα, που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες. Συμφωνώ, πως η ΔΗΜΑΡ σήμερα δεν έχει την τόλμη που απαιτείται, φάνηκε εξάλλου σε μια σειρά σοβαρά θέματα. Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως οι εποχές άλλαξαν και τους ξεπέρασαν. Το πρόβλημα δεν είναι ποιός θα είναι αρχηγός, αλλά εάν θα είναι επιτέλους ένα σύγχρονο κόμμα που θα μπορεί να υπηρετήσει ένα αξιόπιστο οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση. Θεωρώ πως μόνο του δεν θα μπορεί να το κάνει.

Το στοίχημα σήμερα είναι εάν οι δυνάμεις της σύγχρονης, ευρωπαϊκής, δημοκρατικής Κεντροαριστεράς, όπου και αν βρίσκονται (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, στο σπίτι τους ), να συμβάλουν στη δημιουργία ενός σύγχρονου πολιτικού φορέα, που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες. Συμφωνώ, πως η ΔΗΜΑΡ σήμερα δεν έχει την τόλμη που απαιτείται, φάνηκε εξάλλου σε μια σειρά σοβαρά θέματα . Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως οι εποχές άλλαξαν και το ξεπέρασαν. Το πρόβλημα δεν είναι ποιός θα είναι αρχηγός, αλλά εάν θα είναι επιτέλους ένα σύγχρονο κόμμα που θα μπορεί να υπηρετήσει ένα αξιόπιστο οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση. Θεωρώ πως μόνο του δεν θα μπορεί να το κάνει. Εύχομαι ΠΑΣΟΚ (το σύγχρονο, μεταρρυθμιστικό και ευρωπαϊκό ΠΑΣΟΚ) και ΔΗΜΑΡ να συναντηθούν στη δημιουργία ενός νέου φορέα, που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες. Με το τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η πολυσυζητημένη ανασυγκρότηση της Αριστεράς, που πιθανότατα θα πυροδοτήσει εξελίξεις και στην Κεντροδεξιά….

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top