ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ως πρόσχημα

Η αφαίρεση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις τοπικές εκλογές, από μετανάστες που ζουν και εργάζονται νόμιμα στη χώρα, παρά το ότι αυτό αποτελεί βασικό ευρωπαϊκό κεκτημένο, είναι ντροπή για τη χώρα.

Αν υπήρχε πολιτική βούληση, η απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας του νόμου Ραγκούση, ξεπερνιόταν με νομοθετική ρύθμιση για το συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα αρκετό χρόνο πριν. Να υπενθυμίσω, άλλωστε ότι οι Έλληνες μετανάστες σʼ Ανατολή και Δύση δεκαετίες τώρα εξέλεγαν και εκλέγονταν σε θέσεις ευθύνης, όπου ζούσαν.

Είναι γελασμένη η Νέα Δημοκρατία αν νομίζει ότι με τέτοια τεχνάσματα θα αλιεύσει ακροδεξιές ψήφους, απλώς ενισχύει το απεχθές «οπλοστάσιο» της Χρυσής Αυγής. Όσο για το ΠΑ.ΣΟ.Κ, είμαι από εκείνους που πιστεύουν ακράδαντα πως είχε εθνική υποχρέωση να διασφαλίσει κυβερνησιμότητα στη χώρα. Πάει όμως πολύ να ανέχεται την ατζέντα του πιο σκοτεινού κέντρου της Ν.Δ., εκείνο του δικτύου 21. Έμεινα εμβρόντητος ακούγοντας την ανακοίνωση με την οποία με τέτοια σπουδή, θεώρησε υποχρέωσή του να αντικρούσει τον Γιώργο Παπανδρέου που με την αυτονόητη παρέμβαση του έσωζε την τιμή του χώρου. Ευτυχώς επίσης, που η νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ αντέδρασε άμεσα λέγοντας τα αυτονόητα.

Για λόγους αρχής, ουσίας και συμβολισμού, ειδικά σήμερα που τα φίδια της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού έχουν προ πολλού βγει από τα αυγά τους, επιχειρώντας να διαλύσουν την κοινωνία, η Κυβέρνηση οφείλει να βρει τον συνταγματικά αποδεκτό τρόπο να λύσει το νομικό πρόβλημα που έχει προκύψει. Πέραν των άλλων, θα αποφύγουμε το να φανούμε και σε αυτό ως μη «κανονική ευρωπαϊκή χώρα».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top