ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Το τέλος των ιδεολογιών ή εξυπνες πρακτικές πολιτικές !!!

Όσον αφορά το ιδεολογικό περιεχόμενο τυχόν νέων κομμάτων που υπάρχουν ή αναμένεται να εμφανισθούν στη κομματική αρρένα ,είναι αστείο πλέον να μιλάμε αυστηρά για διαχωριστικές ιδεολογικές γραμμές…

Όσον αφορά το ιδεολογικό περιεχόμενο τυχόν νέων κομμάτων που υπάρχουν ή αναμένεται να εμφανισθούν στη κομματική αρρένα ,είναι αστείο πλέον να μιλάμε αυστηρά για διαχωριστικές ιδεολογικές γραμμές, μπορούμε όμως να μιλάμε για έξυπνες πρακτικές πολιτικές που έμπρακτα ανακουφίζουν τις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις, λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας και έχουν ολοκληρωμένο σχέδιο για να περάσει η χώρα από την ύφεση στην ανάπτυξη.

.

Ως εκ τούτου στα ιδεολογικά προγράμαμτα αυτών των πολιτικών σχηματισμών θα πρέπει να συντίθενται τόσο απόψεις φιλελεύθερου, κεντρώου, ριζοσπαστικού μετασχηματισμού όπου πρυτανεύει η ελεύθερη αγορά, ο σεβασμός των ατομικών δικαιωμάτων και η ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας όσο και απόψεις  Σοσιαλιστικού μεταρρυθμισμού, μέσω του οποίου επιδιώκεται η ισοκατανομή των παραγομένων αγαθών, κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ευημερία.

.

Και τούτο γιατί;

.

.

    .

  • Γιατί όλοι μεταξύ μας είμαστε Φιλελεύθεροι όταν επιθυμούμε δραστικές παρεμβάσεις στον κρατικό μηχανισμό που δεν παράγει, αλλά αντίθετα απομυζεί από τον ιδρώτα των άμεσων και έμμεσων εισφορών του Έλληνα φορολογούμενου. Αλλά και όταν αντιδρούμε στην παρέμβαση του κράτους στην οικονομία και όταν επίσης συντασσόμεθα με δημιουργικές, έξυπνες ιδέες που βρίσκουν πεδία εφαρμογής στην παγκοσμιοποιημένη ελεύθερη αγορά.
  • .

  • Γιατί όλοι επίσης είμαστε σοσιαλιστές όταν επιζητούμε προστασία και φροντίδα για τις οικονομικά αδύναμες κοινωνικές τάξεις, όταν εναντιωνόμαστε σε κάθε μορφής κοινωνικούς αποκλεισμούς και διακρίσεις, λειτουργώντας σ΄ ένα κράτος με οριοθετημένο πλαίσιο αρχών και θεσμών ,που προστατεύουν τον πολίτη σε μια κοινωνία ανοιχτή με κουλτούρα και ανοχή στη διαφορετικότητα.
  • .

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top