ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Τροπολογία δηλητήριο,

Περίπου 16 εκατομμύρια αποφάσεις, που περιλαμβάνουν δισεκατομμύρια ευρώ δαπανών του κράτους, έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα στη Δι@ύγεια. Δεκαέξι εκατομμύρια αποφάσεις που δεν θα είχαν το συγκεκριμένο περιεχόμενο εάν δεν υπήρχε η Δι@ύγεια – αλλά και δεν θα ήταν μόνο τόσες.
Η τροπολογία-δηλητήριο της κυβέρνησης Τσίπρα για τη Δι@ύγεια αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη πως η σκοτεινή πλευρά της Μεταπολίτευσης είναι πάλι εδώ. Με νέους εκπροσώπους, αλλά είναι εδώ. Λογικό, θα πει κανείς και δεν θα έχει άδικο.

Διότι η παρασιτική Ελλάδα, που ζει και αναπτύσσεται στο σκοτάδι και την αδιαφάνεια, βρίσκεται παντού και δεν αντέχει το φως. Από τον πρωτογενή τομέα παραγωγής μέχρι τον τριτογενή. Από τον δημόσιο τομέα μέχρι τον ιδιωτικό.
Λογικό επίσης, διότι η σημερινή κυβέρνηση διαμορφώθηκε κι αυτή για να διασφαλίζει την επιβίωση της Ελλάδας της κατανάλωσης και της παρασιτικής οικονομικής δραστηριότητας. Την Ελλάδα αυτή, που χρησιμοποιεί μακιαβελικά κάθε μέσο για να διατηρήσει τα προνόμια της και την κυριαρχία της, πρωτίστως την αδιαφάνεια.

Την Ελλάδα που ταυτόχρονα παραμένει και το μεγάλο εμπόδιο για την επικυριαρχία των Ελλήνων οι οποίοι παράγουν και δημιουργούν. Των Ελλήνων που έχουν υπαρξιακή ανάγκη:
– τους κανόνες κι όχι τις εξαιρέσεις
– τις γενικές νομοθετικές ρυθμίσεις κι όχι τις τροπολογίες-δηλητήριο αρχών και αξιών
– τις αποφάσεις που λαμβάνονται με γνώμονα το μεσοπρόθεσμο συμφέρον κι όχι την πρόσκαιρη ανάγκη
– το φως και τη Δι@ύγεια κι επουδενί το σκοτάδι της αδιαφάνειας που νοθεύει τον ανταγωνισμό και εξουδετερώνει τον έλεγχο και την πρόσβαση στην πληροφορία.

Αυτούς τους Ελληνες που εργάζονται στο Δημόσιο και υλοποίησαν τη Δι@ύγεια κατά τρόπο υποδειγματικό, καθιστώντας την Ελλάδα διεθνώς χώρα πρότυπο στον τομέα αυτό. Αυτούς τους νέους Ελληνες της επιστήμης και της καινοτομίας, της εργασίας και της επιχειρηματικότητας που αγκάλιασαν τη Δι@ύγεια σαν το αγαπημένο τους παιδί.

Αναμφίβολα, η τροπολογία-δηλητήριο που πλήττει το συμφέρον της Ελλάδας που παράγει, πιστοποιεί και αυτή πως η χώρα βρίσκεται στην κορύφωση της πολιτικής της κρίσης κι όχι στην έξοδο από αυτήν. Πιστοποιεί πως ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν μέρος του προβλήματος κι όχι μέρος της λύσης.

Η τροπολογία-δηλητήριο που έπληξε τη Δι@ύγεια θα καταργηθεί.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top