ΑΡΘΡΑ

Τώρα…

Και χαμογέλασα

προχωρώντας στο χρόνο

με νέα πρόσωπα

με νέα ακούσματα

Βασ.Δραγούνη, Η ημερομηνία

 

Χωράνε στην Ελλάδα πολλά κόμματα του Κεντροδεξιού,Κεντροαριστερού ή σκέτα Κεντρώου χώρου;Ναί,γιατί όχι;Αυτό είναι το δημοκρατικό παιχνίδι κι αυτή είναι η πολυμορφία και πολυσυλλεκτικότητα του[λεγόμενου]Μεσαίου χώρου.

Άρα το ζήτημα δεν  είναι αν πρέπει [και μπορεί;] να ιδρυθεί ένα νέο σχήμα,ή αν υπάρχει σχετική ανάγκη,όπως αυτή προκύπτει από δημοσκοπήσεις, αλλά κι από την αίσθηση ενός πολιτικού κενού. Το ζήτημα είναι η Ταυτότητα και ο Αρχηγός. Δεν αναφέρομαι στις Αρχές και στις Διακηρύξεις γιατί αυτές πολλές φορές ισχύουν ή καταπατώνται σε συνάρτηση με το Ποιός εκπροσωπεί και εκφράζει το Νέο και Ποιά είναι εξαρχής η Ταυτότητα του σχήματος.

Τα υπόλοιπα[του τύπου=να μαζευτούμε,να συζητήσουμε,να ψηφίσουμε ,να ψηφιστούμε, να βρούμε το μέσον όρο συμφωνίας, να εκλέξουμε με ποσοστώσεις,να στηρίξουμε όλοι] τα έχουμε ξαναδεί και γνωρίζουμε τη ‘’συνέχεια του έργου’’[ τριβές και προστριβές].

ΤΩΡΑ ο Αρχηγός[και το επιτελείο] και ΤΩΡΑ η Ταυτότητα.

Η χώρα έχει ανάγκη από καπετάνιο,στιβαρά χέρια και σκληρή  ιδεολογικοπολιτική ‘γραμμή’[αυτόνομη κι όχι ετεροπροσδιοριζόμενη π.χ.εναντίον του ενός και υπέρ του άλλου αν είναι ‘αλλιως’].

Τα έχουν κατανοήσει άραγε αυτά οι επισπεύδοντες;

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top