ΑΡΘΡΑ

Τo Spiegel και «o επικίνδυνος»…

To Spiegel χαρακτήρισε τον Α. Τσίπρα ως τον πιο επικίνδυνο, λέει, άνθρωπο στην Ευρώπη! … Σε τι νόμισμα τους «πληρώνει», άραγε; …

Γιατί, άλλο που δεν ήθελε ο Τσίπρας, πού να τη βρεις τέτοια μεγάλη τζάμπα προβολή!

Και εδώ που τα λέμε, καλά του πήγε μέχρι σήμερα. Βγαίνεις μια μέρα από το πουθενά, σπας τη «βιτρίνα του καταστήματος», λες και μερικές μεγαλοπρεπείς πομφόλυγες, συνεχίζεις με απειλές σε «θεούς και δαίμονες»,

To Spiegel χαρακτήρισε τον Α. Τσίπρα ως τον πιο επικίνδυνο, λέει, άνθρωπο στην Ευρώπη! … Σε τι νόμισμα τους «πληρώνει», άραγε; …

Γιατί, άλλο που δεν ήθελε ο Τσίπρας, πού να τη βρεις τέτοια μεγάλη τζάμπα προβολή!

Και εδώ που τα λέμε, καλά του πήγε μέχρι σήμερα. Βγαίνεις μια μέρα από το πουθενά, σπας τη «βιτρίνα του καταστήματος», λες και μερικές μεγαλοπρεπείς πομφόλυγες, συνεχίζεις με απειλές σε «θεούς και δαίμονες», υπόσχεσαι σε όλους «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» και μετά γίνεσαι πρωτοσέλιδο, πολιτικός αρχηγός, αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και ποιος ξέρει, μια μέρα και πρωθυπουργός!

Και μετά… μετά, τι κάνεις; Μέχρι τότε, κάποιος που σκέφτεται με το μυαλό του Αλέξη, σου λέει, κάτι μεγάλο θα συμβεί που θα φέρει τα πάνω κάτω, κάτι που θα κάνει τον καθένα μας να μη θυμάται τι έχει συμβεί, ποιος έφταιξε και δεν έφταιξε και αν ακόμη παρ’ελπίδα θυμάσαι, αυτό να μην έχει πλέον καμία σημασία για σένα. Μια και θα έχεις να παλέψεις σκληρά για την καθημερινή σου επιβίωση και το μυαλό σου θολό από την απελπισία και το μίσος, εύκολα θα μπορεί να δεχθεί ως αλήθεια και το μεγαλύτερο ψέμα.

Να, για παράδειγμα κάτι σαν αυτό που είπε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του πριν από λίγες ημέρες, ότι: «Οι αποκρατικοποιήσεις είναι μεγαλύτερο έγκλημα από την εσωτερική υποτίμηση…» Όχι βεβαίως επειδή η εσωτερική υποτίμηση είναι αυτή το μεγαλύτερο… αλλά επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι μπορεί να λέει όποια ανοησία του καπνίσει! Που έρχεται να συμπληρώσει τις απειλές που είχαν εκτοξεύσει, πως είναι αντιλαϊκές επιλογές και όποιος τις πραγματοποιήσει θα πάει φυλακή και οι επενδυτές θα χάσουν τα λεφτά τους.

Ή το άλλο, που μιλούσε για «προμελετημένο έγκλημα» που «δεν θα μείνει αναπάντητο», για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και ως συνήθως χρησιμοποίησε και φράσεις του τύπου, «η διαπλοκή θα μας βρει απέναντι»…κ.λπ.

Πράγματι, κατά την άποψη πολλών, η μέχρι σήμερα στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι που αποτελεί ένα προμελετημένο έγκλημα εναντίον της εθνικής οικονομίας!

Για να έρθει μετά από μερικές ημέρες και να πει, με απίστευτο θράσος και υποκρισία, σε μια προσπάθεια πλήρους αντιστροφής της πραγματικότητας, ότι: «Δίνουμε τη μάχη καθημερινά, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να προλάβουμε (τάχα μου…) τα χειρότερα, για να τερματιστεί αμέσως τώρα η λιτότητα και να ακυρωθεί το Μνημόνιο. Για να μην περάσουν τα νέα μέτρα των 15 δισ. Ευρώ»… δηλαδή, με άλλα λόγια, να γυρίσουμε άμεσα στη δραχμή…

Στη συνέχεια, κατηγόρησε Βενιζέλο, Κουβέλη και Σαμαρά γι’ αυτό… (για ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ), συνεχίζοντας: Ο κ. Σαμαράς, ο “Πρωθυπουργός της δραχμής” (προεξοφλεί και επιχαίρει με το γνωστό μπλαζέ στιλάκι), όπως τον χαρακτηρίζει, και οι “συνένοχοι στο έγκλημα” κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, οδηγούν τη χώρα “στην οριστική χρεοκοπία” και την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη…

Κατηγορεί δηλαδή τους άλλους, επειδή υποτίθεται ότι θα κάνουν κάτι το οποίο ο ίδιος θέλει να κάνει άμεσα! … Η επιτομή της στρεψοδικίας, του ανορθολογισμού, της παραβίασης στοιχειωδών κανόνων λογικής, αλλά και της σκόπιμης στρέβλωσης γεγονότων και απόψεων, σε βαθμό που σε κάνει να αναρωτιέσαι, τρικυμία εν κρανίω ή φασισμός…

Δυστυχώς, ό,τι πιο αντιδραστικό, αναχρονιστικό και παρασιτικό υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, εκφράζεται σήμερα πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ… Που μάχεται με όποιο μέσο διαθέτει για τη χρεοκοπία, την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την καταστροφή της χώρας! Είναι ακραίοι αριστεριστές, πλαισιωμένοι και σε συμμαχία με μικροαστικές κρατικοδίαιτες συντεχνίες και ό,τι πιο μαύρο και εθνικιστικό κυκλοφορούσε στον ευρύτερο χώρο της μπααθικής αριστεράς στη χώρα μας!

Σίγουρα επικίνδυνοι για τη χώρα μας. Αλλά και αυτοί του Spiegel, δεν πάνε πίσω… Σε ανοησία τουλάχιστον!

.

Ο Βασίλης Δεληγκάρης είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top