ΑΡΘΡΑ

Υπάρχει ελπίδα για την χώρα;

Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές και η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της οδηγεί την χώρα στην απελπισία. Η οπισθοδρόμηση σε κάθε τομέα της δημόσιας και κοινωνικής ζωής είναι ο κανόνας. Μια οπισθοδρόμηση όχι μόνο στον οικονομικό τομέα, μια οπισθοδρόμηση που αγγίζει την ίδια την δημοκρατία μας και τον πολιτικό πολιτισμό μας. Τα δείγματα πολλά και σε επίπεδο λόγων και σε επίπεδο έργων.

Η κυβέρνηση δέσμια των ιδεοληψιών της, της μανίας της θα έλεγα και της ψευδαίσθησης της ηθικής της υπεροχής, οδηγείται στην μη κατανόηση της πραγματικότητας με ολέθρια αποτελέσματα για την χώρα και την κοινωνία. Δεν νοείται πτώχευση χώρας με πρωτογενή πλεονάσματα, δεν νοείται η απομόνωση της χώρας από την ευρωπαική οικογένεια, δεν νοείται η δημιουργία ενός διχαστικού κλίματος στο εσωτερικό της χώρας με την κατασκευή εσωτερικών εχθρών και τέλος δεν νοείται η επιστροφή στον μεσαίωνα!

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν νοείται η αδράνεια του Δημοκρατικού Προοδευτικού χώρου. Μπροστά σε αυτήν την κστάσταση, δεν επιτρέπεται η συνέχιση του κατακερματισμού της δημοκρατικής παράταξης. Οι ηγέτες της οφείλουν να βρουν τρόπους για την ενοποίησή της για να αποκτήσει η χώρα προοπτική και μέλλον.

Είναι η μόνη πραγματική ελπίδα για την χώρα να συνεχίσει να βρίσκεται στον πυρήνα των προηγμένων χωρών. Διαφορετικά πολύ σύντομα θα βυθιστούμε σε μία κατηγορία χωρών που ποτέ δεν φανταστήκαμε και μάλιστα χειροκροτούντες, αφού πρώτα θα έχουμε βυθιστεί στις ιδεοληψίες μας και στην απώλεια της συνείδησης των πραγματικοτήτων…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top