ΑΡΘΡΑ

Φτωχά γεννήματα της πρώτης κυοφορίας της Κ/αριστεράς

1η καταγραφή: Η ΔΗΜΑΡ, με ισχυρή σοσιαλδημοκρατική βάση στις εκλογές του 2012, απέκλεισε εξαρχής κάθε δυνατότητα συνδιαλλαγής με τους άλλους, θεωρώντας εκ προοιμίου το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του , ανασχετικούς παράγοντες. Παραμένει δέσμια ενός αντιαισθητικού πολιτικού λογιωτατισμού των Βυζαντινών χρόνων, ενώ στο μεταξύ ανακαλύπτει την μισή σωτηρία επιβίωσής της σε ανομοιογενείς πολιτικούς ανεπαρκούς βεληνεκούς της τελευταίας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. 2η καταγραφή: Η φθινοπωρινή σονάτα των 58, …

1η καταγραφή: Η ΔΗΜΑΡ, με ισχυρή σοσιαλδημοκρατική βάση στις εκλογές του 2012, απέκλεισε εξαρχής κάθε δυνατότητα συνδιαλλαγής με τους άλλους, θεωρώντας εκ προοιμίου το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του , ανασχετικούς παράγοντες. Παραμένει δέσμια ενός αντιαισθητικού πολιτικού λογιωτατισμού των Βυζαντινών χρόνων, ενώ στο μεταξύ ανακαλύπτει την μισή σωτηρία επιβίωσής της σε ανομοιογενείς πολιτικούς ανεπαρκούς βεληνεκούς της τελευταίας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

2η καταγραφή: Η φθινοπωρινή σονάτα των 58, φάλτσαρε επικίνδυνα ανάμεσα στην ανομοιογένεια της αδήλωτης βούλησης των μελών της και στον αληθινό αυτοπροσδιορισμό της , εντός του κύκλου της κυοφορίας του άλλου πόλου. Κι έτσι, χάθηκε η όποια πρόωρη δυναμική μέσα στα τωρινά, και μάλλον εκτός παρόντος πολιτικού χρόνου, μπαλώματα πολιτικής τακτικής.

3η καταγραφή: Το ΠΑΣΟΚ βάλλεται από το άλλο μισό του και ο Ευ. Βενιζέλος εγκαλείται σχεδόν από όλους, οι οποίοι προσποιούνται άγνοια των κυβερνητικών διακυβεύσεων που αφορούν απευθείας στην χώρα, δηλαδή σε όλους μας, ενώ δείχνεται με το δάχτυλο ως ο υπεύθυνος κάθε ναυαγίου στον χώρο. Στ’ αλήθεια όμως μια δυσάρεστη, ίσως, απόφαση όπως αυτή για τον σταυρό, είναι δυνατόν να τορπιλλίσει το μείζον, δηλαδή την βούληση για την ενότητα του χώρου του ριζοσπαστικού κέντρου;

4η καταγραφή: Εμφανίζεται αίφνης «το ΠΟΤΑΜΙ», ένας άλλος πολιτικός παίκτης, μάλλον αγαθών πολιτικών προθέσεων, ο οποίος στα λίγα 24ωρα της ύπαρξής του , μέσω των γνωστών διαπιστώσεων σε κάνει να νοιώθεις, πως θα φύγεις κι εσύ και τα προβλήματα με την αξιοποίηση της γης , του ήλιου και του αέρα.

Και στο μεταξύ η Ευρωζώνη τείνει προς την Ευρωζώνη 2, την μετεξέλιξη της αρχικής, με συγκεχυμένα για την ώρα δεδομένα. Σωστά επισημαίνεται πως χωρίς επαρκείς Σ/δημοκρατικούς πόλους εδώ κι αλλού, το καράβι μπάζει. Η δικιά μας αμφίθυμη και ατελής Κ/αριστερά , δεν γνωρίζω αν γνωρίζει μετά λόγου γνώσεως το αυτονόητο, πως δηλαδή η σύστασή της εξαρτάται όχι από πανηγύρια και προγραμματικές μπροσούρες, αλλά από οδικό χάρτη, από σχέδιο.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top