ΑΡΘΡΑ

Φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί

Το δολοφονικό μυαλό που σχεδίασε και εκτέλεσε την επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου ούτε άνανδρο είναι ούτε αρρωστημένο. Αντιθέτως, αποτελεί την απόληξη ενός απύθμενου φθόνου και μίσους που έχουν δηλητηριάσει σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας.

Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί είναι και αριστερόστροφοι και δεξιόστροφοι. Κοινό τους χαρακτηριστικό, ένας παράφρων αντιμνημονιακός λόγος, που επτά χρόνια τώρα, πολτοποίησε πολιτικές, ιδέες και πρωτίστως ανθρώπινες υποστάσεις και αξιοπρέπειες.

Ο άνθρωπος ο οποίος έσωσε τη χώρα τη στιγμή που οδηγούνταν στον γκρεμό,  που μας προστάτευσε από την εφιάλτη της δραχμής, στοχοποιήθηκε και από ακροδεξιούς και από ριζοσπάστες –υποτίθεται- της Αριστεράς.

Ένας ολόκληρος εσμός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Χρυσής Αυγής τον αποκαλούσε επί χρόνια «υπάλληλο των Ευρωπαίων τοκογλύφων». Μάλιστα ο κυβερνητικός εταίρος του Αλ. Τσίπρα, Π. Καμμένος, είχε χαρακτηρίσει την κυβέρνησή του «χούντα», ζητώντας να παραπεμφθεί ο πρώην Πρωθυπουργός σε προανακριτική επιτροπή. Τις ίδιες αθλιότητες αναμασούσαν στα ΜΜΕ και στο Διαδίκυτο και διάφορα «παπαγαλάκια»  σε κατάσταση παροξυσμού και μνησικακίας.

Το σπάνιο ήθος του Λουκά Παπαδήμου, η τεχνοκρατική του γνώση και ικανότητα, η αυθεντική πολιτικότητά του, απέχουν παρασάγγας από τον πολιτικό και μιντιακό υπόκοσμο, ο οποίος τον λοιδορούσε ως δοτό, οπλίζοντας το χέρι των επίδοξων δολοφόνων. Η σημερινή υποκριτική ευαισθησία όλων εκείνων που κραύγαζαν εναντίον του δεν τους εξιλεώνει. Δεν συγκαλύπτει τον χυδαίο και επιζήμιο λαϊκισμό τους.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top