ΑΡΘΡΑ

Χοντροκομμένη μεγάλου μεγέθους προβοκάτσια!…

Το γεγονός υπήρξε σοκαριστικό και η καταδίκη ήταν καθολική δεδομένη και αυτονόητη για οποιοδήποτε νοήμονα δημοκρατικό άνθρωπο, όπως και η λύπη για το γεγονός ότι δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους άγρια δολοφονημένοι…

Όμως αυτή η ενέργεια μοιάζει πολύ με μια χοντροκομμένη μεγάλου μεγέθους προβοκάτσια, μισθωμένων επαγγελματιών δολοφόνων! Στόχος είναι προφανώς η αποσταθεροποίηση της χώρας μέσω της ενίσχυσης ενός φαύλου κύκλου βίας και αίματος.

Το γεγονός υπήρξε σοκαριστικό και η καταδίκη ήταν καθολική δεδομένη και αυτονόητη για οποιοδήποτε νοήμονα δημοκρατικό άνθρωπο, όπως και η λύπη για το γεγονός ότι δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους άγρια δολοφονημένοι…

Όμως αυτή η ενέργεια μοιάζει πολύ με μια χοντροκομμένη μεγάλου μεγέθους προβοκάτσια, μισθωμένων επαγγελματιών δολοφόνων! Στόχος είναι προφανώς η αποσταθεροποίηση της χώρας μέσω της ενίσχυσης ενός φαύλου κύκλου βίας και αίματος.

Από αυτή την ενέργεια ωφελείται βεβαίως πολιτικά και οργανωτικά η Χρυσή Αυγή από τη στιγμή που έχει πλέον «μάρτυρες» από τις τάξεις της και η δημόσια συζήτηση και αντιπαράθεση μεταφέρεται στο δικό της πεδίο της ωμής βίας. Ωφελούνται και όσοι προσβλέπουν σε μια οιονεί εμφυλιοπολεμική εσωτερική κατάσταση για στόχους και επιδιώξεις των οποίων το περιεχόμενο δεν είναι εύκολο να αποκαλυφθεί. Η οποιαδήποτε προκήρυξη ανάληψης ευθύνης μιας μαϊμού η πραγματικής ψευτοεπαναστατικής ακροαριστερής οργάνωσης δεν νομίζω ότι θα κάνει καμιά διαφορά ως προς την ουσία του θέματος.

Πρακτοράκια, προβοκάτορες και ενεργούμενα στην υπηρεσία κάποιων είναι και αυτοί της νέας τρομοκρατίας με τον μανδύα τιμωρού επαναστάτη!… Όμως η προσπάθεια της δημοκρατικής πολιτείας και της δημοκρατικής πολιτικής τάξης ενάντια στον νεοναζισμό και στην αντιμετώπιση του πολιτικού του εκφραστή το κόμμα της Χρυσής Αυγής και της εγκληματικής οργάνωσης που δρα δια μέσου αυτού του πολιτικού κόμματος, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανασταλεί. Το αντίθετο θα πρέπει να ενταθεί και η προσπάθεια αυτή να συμπεριλάβει και μηχανισμούς παρακρατικούς ή άλλους, που είναι βέβαιο ότι λειτουργούν εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας και απεργάζονται σκοτεινά σχέδια.

Σε πολιτικό επίπεδο είναι απόλυτη η ανάγκη να συναισθανθούν όλοι, την κρισιμότητα των περιστάσεων και να πάψουν να δηλητηριάζουν ακόμα περισσότερο την κοινή γνώμη, με ανυπόστατες βιτριολικές κατηγορίες οι οποίες βρίσκουν έφορο έδαφος επάνω στο υπόστρωμα της δικαιολογημένης αγανάκτησης και μιας γενικευμένης καχυποψίας.

Η ωμή πολιτική βία – τρομοκρατία θα πρέπει όχι μόνο να καταδικάζεται φραστικά σε επίπεδο διακηρύξεων, το οποίο βεβαίως είναι ούτως ή άλλως απαραίτητο, αλλά να αντιμετωπίζεται και αποτελεσματικά με πολιτικές πράξεις και ενέργειες σε κάθε επίπεδο και πολιτικό λόγο που δεν την ανατροφοδοτεί δεν την «υποθάλπτει», δεν παρέχει κανενός είδους άλλοθι και υποτιθέμενη δικαιολογητική βάση για ανάληψη «εκδικητικής» δράσης. Διανύουμε μια από τις χειρότερες και πιο επικίνδυνες περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πέρα από οτιδήποτε άλλο, πέρα από πολιτικές διαφορές, από μνημόνια και αντιμνημόνια, πρέπει να διαφυλάξουμε την δημοκρατική ομαλότητα, την ανοικτή κοινωνία, την ελευθερία λόγου και συνείδησης, τον ανθρώπινο πολιτισμό και την αξιοπρέπεια που βάλλονται στις μέρες μας από παντού. Γιατί αν δεν αντέξουμε τώρα, αν αυτά χαθούν και η πολιτική και κοινωνική ζωή υποχωρήσουν και βυθισθούν στην βαρβαρότητα, στο μίσος και τη βία τότε θα τα έχουμε χάσει όλα.. και όχι μόνο τα χρήματα από την τσέπη μας!

Τέλος

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top