ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Χτυποκάρδια στα θρανία,

Θα μπορούσε, ό,τι έγινε με τον Κασιδιάρη και τον Μπαλτάκο, να έχει συμβεί σε άλλη δυτική χώρα; Με τον γκροτέσκο τρόπο που έγινε στη γαλάζια χώρα μας μάλλον δεν θα μπορούσε να συμβεί πουθενά.

Θα μπορούσε, ό,τι έγινε με τον Κασιδιάρη και τον Μπαλτάκο, να έχει συμβεί σε άλλη δυτική χώρα; Με τον γκροτέσκο τρόπο που έγινε στη γαλάζια χώρα μας μάλλον δεν θα μπορούσε να συμβεί πουθενά. Εχουμε όμως σκεφτεί πόσες ανάλογες καταστάσεις, μεταξύ θεσμικής περιφρόνησης και φαρσοκωμωδίας, κυριαρχούν στον καθημερινό βίο μας; Μια απʼ αυτές, θα σας εκθέσω στη συνέχεια:

Τον έχουμε δει στους τηλεοπτικούς δέκτες. Ονομάζεται Δημήτρης Καμπούρης και είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων. Κατακεραυνώνει συχνά τις πολυεθνικές και τους μεσάζοντες. Μιλάει για αφανισμό των αγελαδοτρόφων. Προσφάτως, απειλούσε ότι «θα καταδικάσουμε πολιτικά τους βουλευτές που θα ψηφίσουν τις ρυθμίσεις για το γάλα».

Παράλληλα, είναι ενεργό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της προσωρινής Νομαρχιακής Επιτροπής Βʼ Θεσσαλονίκης που εξελέγη στις 27 Ιανουαρίου 2013. Επίσης, συγκαταλέγεται στους μαχητικούς αρθρογράφους της Iskra, της ιστοσελίδας που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας (Λαφαζάνης κ.λπ.). Στη σελίδα αυτή, ο Δημήτρης Καμπούρης έγραφε τον Δεκέμβριο του 2012 (οι υπογραμμίσεις δικές μου):

«Δεν πρέπει, σύντροφοι, να φοβηθούμε τη σύγκρουση. Οπως και να ʼχει θα επιβιώσουμε και θα ανακάμψουμε. Αγρότες και κτηνοτρόφοι είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις επισιτιστικές μας ανάγκες και δεν είμαστε εξαρτημένοι από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Θέλουμε καλύτερες τιμές στον παραγωγό αλλά και στον καταναλωτή. Με την αναπτυξιακή μας πρόταση που παρουσιάσαμε πέρυσι στην AGROTIKA με την παρουσία και ομιλία του προέδρου Τσίπρα μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Αρκεί να το δούμε ως πατριωτικό καθήκον […]. Εμείς είμαστε εδώ, έτοιμοι για τη σύγκρουση και τον αγώνα, με τις γκλίτσες παρά πόδα!! Σας περιμένουμε σύντροφοι!».

Το όνομα του Δημήτρη Καμπούρη, επίσης, είναι ανάμεσα σε αυτούς που υπέγραψαν την Εκκληση για Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του ελληνικού δημόσιου χρέους με την ιδιότητα του προέδρου της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων.

Πού βρίσκεται σε όλα αυτά η έκπληξη και το αστείο, αφού τα όσα έχω περιγράψει είναι τμήμα της βιωμένης καθημερινότητας; Στο παρακάτω: την ίδια στιγμή που ο Δημήτρης Καμπούρης μιλάει ως εκπρόσωπος των αυτοαπασχολούμενων κτηνοτρόφων είναι και δημόσιος υπάλληλος. Διευθυντής του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στη Θεσσαλονίκη. Ανώτερος δημόσιος λειτουργός. Και ταυτόχρονα κτηνοτρόφος και εκπρόσωπος του κλάδου. Είναι δυνατόν;

Οσο κι αν απελπιστείτε ή όσο κι αν γελάσετε, επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο, καμία παρανομία, τίποτα το μεμπτό. Στην Ελλάδα του 2014 είναι φυσιολογικότατο ένας δάσκαλος να είναι ταυτόχρονα συνδικαλιστικός ηγέτης αυτοαπασχολούμενων κτηνοτρόφων. Γιατί έτσι είμαστε στην Ελλάδα: ζούμε ταυτόχρονα την τραγωδία μας και την παρωδία της.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top