ΑΡΘΡΑ

Ψηλά το κεφάλι αγόρι μου…!

Το «αγόρι» είχε χώσει το κεφάλι του μέσα στην κουκούλα και προσπαθούσε αγωνιωδώς να κρύψει το πρόσωπό του, καθώς οι συνάδελφοί του αστυνομικοί τον προσήγαγαν με χειροπέδες στην ανακριτική αρχή, για ν’ απολογηθεί σχετικά με κατηγορίες για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Δεν ήταν μόνο ένα το «αγόρι». Ήταν κι άλλα «αγόρια» της ΕΛ.ΑΣ. που βαρύνονταν με τις ίδιες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και κάποια μεγαλύτερης ηλικίας, ωριμότερα δηλαδή «αγόρια», που ήταν αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών!

Τα στοιχεία σημαντικά: Π.χ., συνομιλίες υποκλαπείσες από κοριό της ΕΥΠ, όπου σε λεβεντομαγκίτικη διάλεκτο Μάκη Ψωμιάδη, κανονίζονταν οι διαδρομές, οι ποσότητες, οι πληρωμές, ακόμα και τα «ξεκαρφώματα», ώστε το πράμα να έχει διάρκεια, το προϊόν να ρέει και να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Win-win situation, που έλεγε και η γιαγιά μου, που έπαιζε χρηματιστήριο και μου ’λεγε να προσέχω όσες συναλλαγές έχουν risk premium. Έτσι και τα «αγόρια», όταν ως ανάδοχοι (κοινώς νονοί) προχώρησαν στο underwriting, ήξεραν πολύ καλά ότι η δουλειά έχει ρίσκo. Έλα όμως που ο accrued interest άξιζε το risk! Και η δουλειά στήθηκε. Όλα σωστά. Με options που τα κονέ των «αγοριών» μετέτρεπαν και σε call options, ή σε put options, ώστε να υπάρχει ευελιξία και οι συντελεστές της αγοράς να εργάζονται σε κλίμα άνεσης με τα «αγόρια» να παίζουν το ρόλο των custodians.

Χρηματιστήριο η ιστορία, μέχρι που ξαφνικά κάπου στράβωσε και να τα «αγόρια» στην παραλία της Ευελπίδων, να προσπαθούν απεγνωσμένα να κρύψουνε τα πρόσωπά τους μην τύχει και τα πιάσει ο ήλιος κι απ’ τις υπεριώδεις έχουνε τίποτα κακοήθη μελανώματα. Και ξαφνικά, εκεί που πλησιάζανε να μπούνε στο κτήριο που θα γινότανε η ανάκριση, μεγάλη φωνή ακούστηκε:

Αστυνομικός, συνάδελφος των «αγοριών», με φωνή αγανακτισμένου υπαλλήλου του ΟΣΕ στο Σύνταγμα έκραξε:

«Ψηλά το κεφάλι αγόρι μου!»

Και καθώς έβλεπα αυτόν τον ακραία εξοργιστικό μαντράχαλο να έχει βγάλει ήδη αθώα όλα τα «αγόρια» και καθώς έβλεπα όλον αυτόν τον ακραία προκλητικό πραιτωριανό να δρα με τη σιγουριά της ατιμωρησίας, εκεί, μπροστά στα μάτια μου, στην οθόνη των βραδινών ειδήσεων, δεν άντεξα, έκραξα κι εγώ και τρομάξανε όλοι στο σπίτι:

«Ποιους πληρώνουμε ρεεεεεεεεεεεεεεεεε…»

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top