ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ψηφίζω ΕΛΙΑ για την επόμενη μέρα!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που χτυπούσαν το καμπανάκι του κινδύνου, τα τελευταία δύο χρόνια, προειδοποιώντας για το πόσο καταστροφικό θα ήταν να φτάσει η χώρα μπροστά στην κάλπη με το δίλημμα Τσίπρας ή Σαμαράς!

Δυστυχώς δεν το αποφύγαμε!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που χτυπούσαν το καμπανάκι του κινδύνου, τα τελευταία δύο χρόνια, προειδοποιώντας για το πόσο καταστροφικό θα ήταν να φτάσει η χώρα μπροστά στην κάλπη με το δίλημμα Τσίπρας ή Σαμαράς!

Δυστυχώς δεν το αποφύγαμε!

Έστω κι αν το έκαναν πιο… εύηχο, ανατροπή ή σταθερότητα – «με τόσα ψέμματα που ντύθηκαν οι λέξεις» – έστω κι αν γνωρίζουμε όλοι ότι ούτε η ΝΔ μπορεί να εξασφαλίσει τη σταθερότητα μόνη της, ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την ανατροπή, οπως φάνηκε κι απο την… καθησυχαστική ομιλία του προέδρου του στο πρόσφατο ευρωντιμπέιτ.

Και δεν το αποφύγαμε, γιατί η μόνη σοβαρή προσπάθεια για συμπαράταξη των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, υπονομεύτηκε από τις πιο διαφορετικές πλευρές και πέραν των αντίπαλων πολιτικών δυνάμεων.

Υπονομεύτηκε από όσους την αρνήθηκαν από την αρχή, καθισμένοι αυτάρεσκα μπροστά στο αριστερό τους καθρεφτάκι, υπονομεύτηκε από όσους έδειξαν περίσσια υποκρισία συμπόρευσης, ενώ στο μυαλό τους είχαν πιο… ριζοσπαστικά σχέδια, υπονομεύτηκε ακόμα κι από ένα μέρος όσων ανέλαβαν την πρωτοβουλία γι αυτή την προσπάθεια, αλλά δεν τόλμησαν να την προχωρήσουν ως το τέλος!

Η ΕΛΙΑ δεν είναι αυτή που θέλαμε στο ξεκίνημα, δεν είναι αυτή που χρειάζεται η κοινωνία και η εξισσορόπηση του πολιτικού σκηνικού της χώρας.

Είναι όμως εδώ, παρούσα σʼ αυτή την κρίσιμη εκλογική μάχη, ανθεκτική σʼ ένα δύσκολο πολιτικά περιβάλλον, με τις θέσεις της και τους – παλιούς και νέους -ανθρώπους της.

Κι όσο πιο ισχυρή βγει εκλογικά την Κυριακή το βράδυ, τόσο περισσότερο θα μπορέσει να συμβάλλει στη συνεργασία και συσπείρωση όλων των προοδευτικών και μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, εν όψει της καθοριστικής μάχης των εθνικών εκλογών που θʼ ακολουθήσει.

Μαζί με το Ποτάμι, που ήρθε φυσιολογικά να καλύψει το πολιτικό κενό που άφησε η κεντροαριστερή ολιγωρία, προβάλλοντας ένα προοδευτικό φιλοευρωπαϊκό πολιτικό πλαίσιο και συσπειρώνοντας πολλούς νέους και αξιόλογους ανθρώπους, μαζί με τους αριστερούς πολίτες που απεγκλωβίζονται καθημερινά από τη μιζέρια της αντιπολιτευτικής λογικής, που συνειδητοποιούν ότι η ανατροπή δεν γίνεται με δωρεάν επαναστατικές διακηρύξεις αλλά με ανάληψη ευθυνών και με πράξεις, με όλους όσους αντιλαμβάνονται ότι, χωρίς τις απαραίτητες ριζικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, δεν θα πάμε ποτέ μπροστά.

Η ανασυγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης δεν χρειάζεται για την πολιτική επιβίωση κάποιων, ούτε για τη διάσωση ενός φθαρμένου και απαξιωμένου πολιτικού συστήματος που αντιστέκεται ακόμα.

Χρειάζεται για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και την απόκρουση του νεοναζιστικού κινδύνου – που δεν μπορούν να το κάνουν ούτε οι Μπαλτάκοι ούτε και οι γλύκες στους… παραπλανημένους ψηφοφόρους – για να βάλει τη δική της προοδευτική σφραγίδα στη διακυβέρνηση της χώρας, για την πραγματοποίηση των υπερώριμων μεταρρυθμίσεων, ώστε να βγούμε από την κρίση και να μπούμε στο δρόμο της δυναμικής ανάπτυξης.

Η ανασυγκρότηση του προοδευτικού – μεταρρυθμιστικού χώρου είναι γραμμένη στο DNA της ΕΛΙΑΣ. Ας της δώσουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να την προωθήσει πιο αποφασιστικά!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top