ΑΡΘΡΑ

Ψύχραιμα και όχι ιδεοληπτικά

Η μετανάστευση ως παγκόσμιο φαινόμενο του καπιταλισμού, δεν πρέπει    να κατευθύνει την ευρωπαϊκή και εθνική μεταναστευτική πολιτική, ούτε  να επηρεάζει το Κράτος Δικαίου (το οποίο οφείλει να διακρίνει τη διαφορά ανάμεσα στις Μαφίες των αλλοδαπών, τα εγκλήματα επιβίωσης και τον ανθρωπισμό). Η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος όλης της γης των κολασμένων. Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα σύνθετο και αποτελεσματικό 5ετές σχέδιο διαχείρισης όλων των πτυχών (κοινωνικού, υγειονομικού, φοβικού) του φαινομένου.

.

 

Τα βήματά μας κομμένα σχοινιά
Εύα Μοδινού, Για πάντα

.

Η μετανάστευση ως παγκόσμιο φαινόμενο του καπιταλισμού, δεν πρέπει    να κατευθύνει την ευρωπαϊκή και εθνική μεταναστευτική πολιτική, ούτε  να επηρεάζει το Κράτος Δικαίου (το οποίο οφείλει να διακρίνει τη διαφορά ανάμεσα στις Μαφίες των αλλοδαπών, τα εγκλήματα επιβίωσης και τον ανθρωπισμό).

.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος όλης της γης των κολασμένων. Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα σύνθετο και αποτελεσματικό 5ετές σχέδιο διαχείρισης όλων των πτυχών (κοινωνικού, υγειονομικού, φοβικού) του φαινομένου.

.

Ούτε το κυνήγι μαγισσών (και η δαιμονοποίηση του μετανάστη), ούτε όμως και για αντιπολιτευτικούς λόγους εκ των προτέρων απενοχοποίησής του για όσα παράνομα διαπράττει (στο όνομα της καταδίκης του μηχανισμού καταστολής), βοηθάνε στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

.

Χρειαζόμαστε άλλη δομή και όχι συναρμόδιους υπουργούς. Μια γενικευμένη συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής και ad hoc διακομματική επιτροπή για την περαιτέρω μελέτη και την εποπτεία εφαρμογής των μέτρων.

.

Και πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους ότι με τη μεταναστευτική πολιτική, υπερασπιζόμαστε την Ελλάδα και όχι τις εξ αριστερών και εκ δεξιών ιδεοληψίες.

.

 

.

O Καθηγητής Γιάννης Πανούσης είναι Βουλευτής ΔΗΜΑΡ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top