ΑΡΘΡΑ

Ώρα για πολιτική μεγαλοσύνη

Η οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα επιβάλλει σε όλους μας να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Εκτιμώ και σέβομαι την προσωπικότητα, την προσφορά, την διαδρομή, την προσπάθεια της Φώφης Γεννηματά, του Σταύρου Θεοδωράκη.

Τους γνωρίζω και τους δύο. Είναι οι άνθρωποι που θα μιλήσω μαζί τους τα σώψυχα μου, θα καλέσω με χαρά στο σπίτι μου, να συζητήσουμε για τα όνειρα μας, τις ανησυχίες μας, τις αγωνίες μας. Όμως, η Κεντρώα φιλελεύθερη παράταξη χρειάζεται ιστορικά σήμερα ως επικεφαλής μια προσωπικότητα με βαθιά γνώση της οικονομίας, της ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής, της πολιτικής ιστορίας των μεγάλων αλλαγών στο Κράτος, στην Δικαιοσύνη, στην Παιδεία, στην οικονομία. Και οι δυο τους δεν έχουν αυτή την γνώση, την προηγούμενη πολιτική έκθεση και εμπειρία, την διεθνή αναγνώριση και διείσδυση.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν είναι εξαιρετικά χρήσιμοι σε άλλες πολιτικές θέσεις. Αν πράγματι ενδιαφέρονται για τον τόπο, αν έχουν ενσυνείδηση της καταστροφης που μας περιβάλλει με την Κυβέρνηση των σταλινικών τυχάρπαστων σε δίχως αρχές συνέργια με τους αλλοπρόσαλλους ακροδεξιούς, πρέπει να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Το ζητά η δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία. Οφείλουν να αγνοήσουν τον επιτηδευμένο, εσωστρεφή πολιτικό τους περίγυρο. Η Ιστορία θα τους το αποδώσει ως ύψιστη προσφορά στην δοκιμαζόμενη πατρίδα.

Να δηλώσουν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι ως επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα του Κέντρου ώστε να απελευθερώσουν την υποψηφιότητα πολύ σημαντικών υποψηφιοτήτων, που αναστέλλονται λόγω της παρουσίας τους. Θα έλεγα ότι θα έπρεπε να τις επιδιώξουν pro bono οι ίδιοι. Να δείξουν την υπερβατική μεγαλοσύνη που απαιτούν οι κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα. Να είναι βέβαιοι ότι το πολιτικό σύστημα θα βρει σημαντικό πολιτικό ρόλο για την πολιτική τους υπέρβαση. Και επιτέλους θα διδάξουν τοις πράγμασι στο πολιτικό σύστημα πολιτική ανιδιοτέλεια και μεγαλοσύνη. Και βέβαια θα κερδίσουν τον απόλυτο σεβασμό και την βαθύτατη ευγνωμοσύνη των πολυάριθμων πολιτών του Κεντρώου χώρου που παρακολουθουν με αγωνία και απογοήτευση τις ατέρμονες προσπάθειες του χώρου για έναν μεγάλο, νέο πολιτικό φορέα.

Η υπερβατική τους πράξη θα κινητοποιήσει τους κεντρώους πολίτες να εργαστούν σκληρά για την επιτυχή πολιτική παρουσία για τον τόπο του νέου φορέα. Αυτή είναι ηγετική, πατριωτική υπέρβαση στην πράξη που διδάσκει ήθος και πείθει για την αλλαγή νοοτροπιών του πολιτικού συστήματος. Το μπορούν!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top