ΑΡΘΡΑ

​Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα

Με απόφαση Γιαβρόγλου καταργούνται οι  εκδρομές των μαθητών στην Ευρώπη μέσω Erasmus. Κι ας είναι για πάρα πολλά παιδιά ένα τεράστιο κι ίσως μοναδικό παράθυρο στον κόσμο. Παιδιά από επαρχιακές πόλεις και χωριά, παιδιά ανθρώπων της βιοπάλης που ουδέποτε θα καταφέρουν αυτοί οι ίδιοι να τα πάνε ένα τέτοιο ταξίδι. Προσωπικά ήμουν από αυτά τα παιδιά, που δεν είχαν βγει από τα σύνορα της χώρας μέχρι που μεγάλωσαν. Νομίζω ότι θα ήμουν ένας καλύτερος από πολλές από απόψεις άνθρωπος αν είχα την ευχέρεια νωρίς να δω τον κόσμο από άλλη οπτική, θα ήμουν σίγουρα πιο αντικειμενική, πιο ανεκτική και πιο ευέλικτη.

Όσα ταξίδια κι αν έκανα μετά, κι έκανα πολλά, δεν είχαν αυτή την επίδραση πάνω μου που θα είχαν στην εφηβεία, τότε που η ψυχή διψά για ορίζοντα, το μυαλό δουλεύει υπερωρίες κι οι αισθήσεις είναι ανοιχτές στο διαφορετικό. Ηθικά και ιδεολογικά οφείλουμε, ειδικά οι γονείς, να τσακίσουμε τους γελοίους αυτούς λαϊκιστές, που μόνο οπισθοδρόμηση και συντηρητισμό φέρνουν στην Ελλάδα.

Αν νοιαζόταν τις οικονομικά ασθενείς οικογένειες θα βοηθούσαν να πάνε κι αυτά τα παιδιά εκδρομή, δε θα καταργούσαν τις εκδρομές εντελώς, σα να ζούμε στο «Παραπέτασμα». Ευαίσθητοι κατά παραγγελία, αρκεί να κρατηθούν  στις καρέκλες. Αφού κατήργησαν τα Πρότυπα Σχολεία γιατί «η Αριστεία είναι στρεβλή φιλοδοξία», τώρα είπαν να ισοπεδώσουν κι άλλο τις προοπτικές του μέσου μαθητή. Τον μαντρώνουν εντός συνόρων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δηλώσουν συμπάθεια στο φτωχό γονιό, τζάμπα συμπάθεια βέβαια, αφού δεν συνοδεύεται από λύσεις με θετικό πρόσημο, αλλά απλά από ένα πυροτέχνημα στείρας αντίδρασης. Λύση δεν δίνει αυτός που δημιουργεί το πρόβλημα.

Λύση δίνει η πραγματικότητα που θα τους στείλει σύντομα στα αζήτητα. Η κατσίκα του γείτονα δεν μένει πια εδώ.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top