ΑΡΘΡΑ

236 κηπουροί

Είναι τόσο υπέροχο, που, για μια στιγμή, ξεχνάς ακόμα και την τραγικότητα του: το ελληνικό Δημόσιο προκήρυξε 236 θέσεις κηπουρών για το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (μη συνωστίζεστε αγαπητοί αναγνώστες, η υποβολή υποψηφιοτήτων μόλις έληξε).

Όλα είναι μαγικά και τόσο, μα τόσο, χαρακτηριστικά της παρούσας ελληνικής στιγμής.

Ο αριθμός: 236 θέσεις, ούτε 230, ούτε 235 -όπως είπε κάποιος φίλος, μάλλον χουβαρντάδικος αριθμός ακόμα και για τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας.

Οι χρόνοι: ανάρτηση στις 24 Φεβρουαρίου, μία μέρα (ξεκουράστηκαν και λίγες ώρες) μετά την παραλαβή του Κέντρου από το ελληνικό Δημόσιο, λήξη συναγερμού στις 28, ώστε να προλάβουν μόνο οι εκπρόσωποι τους συγκεκριμένης κηπουρικής «σχολής».

Η λέξη: «κηπουροί», είδος απολύτως απαραίτητο στη ζουγκλοειδή πατρίδα μας, στην υπηρεσία παλαιότερα του Άνακτος, πολιτικού τέκνου εγχωρίου Κινήματος αργότερα, της αριστοκρατικής Πρώτης Φοράς Αριστεράς τώρα.

Το δημόσιο συμφέρον: μια πράσινη όαση πολιτισμού είναι προ των πυλών, σε πείσμα όλων των Μνημονίων και των ελάχιστων άνεργων πτυχιούχων άλλων ειδικοτήτων.

Καλό πότισμα κύριε Κιμούλη.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top