ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ

25 χώρες ψάχνουν το «μοιραίο Μπόινγκ»

Ο αριθμός των χωρών που εμπλέκονται στις έρευνες για το Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε πριν από οκτώ ημέρες έχει φθάσει τις 25, για τις επιχειρήσεις που καλύπτουν μεγάλο εύρος, στη θάλασσα και στην ξηρά, ανακοίνωσε σήμερα η Μαλαισία.

Ο αριθμός των χωρών που εμπλέκονται στις έρευνες για το Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε πριν από οκτώ ημέρες έχει φθάσει τις 25, για τις επιχειρήσεις που καλύπτουν μεγάλο εύρος, στη θάλασσα και στην ξηρά, ανακοίνωσε σήμερα η Μαλαισία.

«Ο αριθμός των χωρών που εμπλέκονται στις έρευνες και στις επιχειρήσεις εντοπισμού της πτήσης MH370 έχει ανέλθει από 14 σε 25 και η νέα πρόκληση είναι να αυξηθεί ο συντονισμός και η διπλωματία», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και Μεταφορών Χισαμουντίν Χουσέιν.

Η συνεργασία περιλαμβάνει δορυφορικά και στρατιωτικά δεδομένα, ενδεχομένως ευαίσθητα, με τις χώρες αυτές, ανάμεσά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα και η Γαλλία.

«Ελπίζουμε με αυτό τον τρόπο ότι τα μέρη που μπορούν να μας συνδράμουν θα βοηθήσουν να στοχεύσουμε καλύτερα τη ζώνη των ερευνών», δήλωσε ο υπουργός, αναφερόμενος σε αυτό το όλο και πιο εφιαλτικό καθήκον.

Η μαλαισιανή αστυνομία ζήτησε από την αστυνομία και τις υπηρεσίες πληροφοριών των χωρών, πολίτες των οποίων επέβαιναν στο αεροπλάνο, να προχωρήσουν με εξακριβώσεις των στοιχείων αυτών των επιβατών.

Έπειτα από την αναστολή των επιχειρήσεων στη θάλασσα της Νότιας Κίνας χθες, τα αεροπλάνα και τα πλοία επικεντρώνονται σε δύο διαδρόμους: στο βορρά, από το Καζακστάν μέχρι τη βόρεια Ταϊλάνδη και, στο νότο, από την Ινδονησία μέχρι το νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού.

Ο νότιος διάδρομος θεωρείται ο πιο πιθανός από τους αναλυτές, που υπογραμμίζουν ότι ο βόρειος διάδρομος περνάει πάνω από πολλές χώρες, τα στρατιωτικά ραντάρ των οποίων θα είχαν αναπόφευκτα αναγνωρίσει ένα αεροπλάνο.

Η Μαλαισία ζήτησε εξάλλου από την Ινδία να αναστείλει τις έρευνες στον Κόλπο της Βεγγάλης και κοντά στα νησιά Άνταμαν και Νίκομπαρ που αποτελούν τμήμα του βόρειου διαδρόμου.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top