ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

AΣΕΠ… εξωτερικού

Τα κριτήρια, εκτός διαδικασιών …ΑΣΕΠ , επιλογής του Χρ. Παπουτσή, μπατζανάκη και ομοϊδεάτη του Μ. Καρχιμάκη, ως εκπροσώπου της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα, είναι προφανώς τέτοια, ώστε η τοποθέτησή του να ήταν μονόδρομος, τουλάχιστον.

Απειράριθμοι τίτλοι σπουδών, μαζί με επαγγελματική και ερευνητική σταδιοδρομία, που στο μεταξύ ακολουθούνται από μια άκρως επιτυχημένη μακροχρόνια πολιτική διακονία του προπερασμένου σοσιαλισμού, είναι κάποια από τα ατού του κυρίου Εκπροσώπου.

Τα κριτήρια, εκτός διαδικασιών …ΑΣΕΠ , επιλογής του Χρ. Παπουτσή, μπατζανάκη και ομοϊδεάτη του Μ. Καρχιμάκη, ως εκπροσώπου της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα, είναι προφανώς τέτοια, ώστε η τοποθέτησή του να ήταν μονόδρομος, τουλάχιστον.

Απειράριθμοι τίτλοι σπουδών, μαζί με επαγγελματική και ερευνητική σταδιοδρομία, που στο μεταξύ ακολουθούνται από μια άκρως επιτυχημένη μακροχρόνια πολιτική διακονία του προπερασμένου σοσιαλισμού, είναι κάποια από τα ατού του κυρίου Εκπροσώπου. Επίσης, ιστορία άφησαν οι αναλύσεις του για τα προτσές των μεταρρυθμίσεων σε χώρες που βρίσκονται στις δίνες χρεωστασίου, οι σφοδρές του αντιπαραθέσεις με κάθε Μέκκα καπιταλισμού, όπως κι ο εν λόγω φορέας, ενώ προσωπικά τον θυμάμαι να λέει στο συνέδριο του κόμματός του, το 1996, πως δεν επρόκειτο να παραδώσει τα κλειδιά του ΠΑΣΟΚ στον Κ. Σημίτη, αν εξελέγετο αντί του εκλεκτού του, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Κάποια από αυτά αντελήφθη ο επίσης αντίπαλός του, Ευ. Βενιζέλος και έτσι τον πρότεινε με αντιμισθία 10.000 ευρώ – λένε στον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ – για τη συγκεκριμένη εκπροσώπηση στον ασμένως αποδεχθέντα το αίτημα, Α. Σαμαρά. Κι έτσι, οι δύο συγκυβερνήτες βοήθησαν διπλά – και στην εσωκομματική διπλωματία του ΠΑΣΟΚ, και στην αναβάθμιση της οικονομικής διπλωματίας της χώρας.

Με παραπλήσιο αλισβερίστικο τρόπο, έτερος πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ονόματι Ευ. Παπαχρήστος, με πρότερη εργασία και σπουδές, κυρίως στην πρώην Σοβ. Ένωση, που στην ολιγόχρονη πολιτική του παρουσία διακρίθηκε κυρίως για τις ερμηνευτικές αποσαφηνίσεις των θεωρημάτων του Γ. Παπανδρέου, βρέθηκε να εκπροσωπεί την Ελλάδα ως μόνιμος αναπληρωτής εκπρόσωπος στον ΟΟΣΑ.

Και μετά αναρωτιέται στον Μπολιβάρ, ο Ν. Εγγονόπουλος, «Στρατηγέ, τι γύρευες εσύ, ένας Υδραίος, στη Λάρισα;»…

Κι απ’ αυτούς που τοποθέτησαν τους παραπάνω άνεργους πολιτικούς στις ακριβοθώρητες θέσεις, υπάρχουν προσμονές για ιδέες, μεταρρυθμίσεις, νέα σχήματα… κι ό,τι άλλο υπερβαίνει τους κορσέδες του Τόμσεν. Είπαν κάποτε: «Αυτή είναι η Ελλάδα» και εννοούν να δικαιώνονται ακόμα, 13 χρόνια μετά.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top