ΑΡΘΡΑ

CSI Korydallos δυστυχώς

Ο Γιωτόπουλος τέλειωσε την τελευταία γουλιά από το πανάκριβο ουΐσκυ που μισή ώρα πριν του είχε σερβίρει ο μπάτλερ στο γραφείο του αρχηγού της CIA στο Λάνγκλεϊ.

.

Η μεταφορά του είχε οργανωθεί και εκτελεστεί με άκρα μυστικότητα από τον Στουρνάρα, στην προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει τους έλληνες από τα καυτά τους προβλήματα και να περάσει τη μνημονιακή πολιτική της κατοχικής κυβέρνησης Μέρκελ.

.

Ο Αρχηγός το έθεσε αμέσως ωμά μόλις ο Γιωτόπουλος κάθισε απέναντί του στο γραφείο που βρισκόταν στο 100ο υπόγειο του κεντρικού κτιρίου της υπηρεσίας:

.

«Εσύ απλά θα γράψεις μία ανακοίνωση πως ο Ξηρός είναι χαφιές της αντίδρασης (του είπε). Τα υπόλοιπα άστα στην υπηρεσία».

.

-Να τολμήσω να ρωτήσω ποιο είναι το σχέδιό σου Αρχηγέ; Είπε εκείνος και στη φωνή του διέκρινες ανάμικτο φόβο και σεβασμό για τον άνθρωπο που έπαιρνε εντολές κατευθείαν από τους Ιλουμινάτι , που έπαιρναν εντολές κατευθείαν από τη λέχη Μπίλντεμπεργκ.

.

Αντί για απάντηση ο Αρχηγός άνοιξε ένα συρτάρι, έβγαλε από μέσα ένα ντοσιέ ντυμένο με κόκκινο μαροκέν και σιωπηλά τον έσυρε προς το μέρος του πάνω στο γυαλιστερό γραφείο.

.

Ο Άλεξ σηκώθηκε αργά από την καπιτονέ πολυθρόνα και πήρε το φάκελο στα χέρια του. Μια στιγμή πριν χαιρετίσει τον Αρχηγό και στραφεί προς την πόρτα εξόδου ήταν αρκετή για να δει τη χρυσοτυπία στο εξώφυλλο:

.

 

.

For your eyes only

.

Η μεταφορά του πίσω στον Κορυδαλλό έγινε με την ίδια άκρα  μυστικότητα.

.

Κανείς δεν κατάλαβε τίποτα.

.

Το επόμενο πρωΐ, αφού ξυρίστηκε προσεκτικά, κατέβηκε για πρωϊνό προσέχοντας να μην ανταλλάξει ούτε μία ματιά με τον αρχηγό των πυρήνων της φωτιάς.

.

Οι εντολές που περιέχονταν στο φάκελο της CIA ήταν σαφείς:

.

«Κανείς δεν πρέπει να καταλάβει ότι εμείς βγάλαμε έξω τον Ξηρό. Θα τους αφήσουμε να πιστεύουν ότι εκείνοι οργάνωσαν την απόδρασή του ενώ θα τον έχουμε υπό στενή παρακολούθηση ώστε να μας οδηγήσει στη γιάφκα με τον οπλισμό του είχε κρύψει ο Βελουχιώτης κάπου στα Εξάρχεια».

.

Πίσω στο μακρυνό Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια ο Αρχηγός μόλις ο Γιωτόπουλος έκλεισε την πόρτα πίσω του κάλεσε τη γραμματέα του. Η ψηλή δίμετρη ξανθιά με το αισθησιακό ντεκολτέ και το κολλητό δερμάτινο παντελόνι που έκανε την εμφάνισή της αμέσως θα κόλαζε ακόμα και τον Μακάρθυ.

.

-Έφτασε; την ρώτησε

.

-Είναι απ’ έξω αρχηγέ.

.

-Πέρασέ τον μέσα και κάθισε να μεταφράζεις. Νομίζω ότι καταλαβαίνει ελληνικά.

.

Η γραμματέας έκλεισε πίσω της την πόρτα βγαίνοντας.

.

Όταν αυτή ξανάνοιξε ο Ξηρός κοίταξε εξεταστικά κι αμήχανα μέσα πριν κάνει δειλά το πρώτο βήμα προς το γραφείο όπου ο Αρχηγός σκυμμένος πάνω από κάποιο έγγραφο έδειχνε αφοσιωμένος στο διάβασμά του.

.

Έβγαλε ένα μικρό αδιόρατο θόρυβο καθαρίζοντας το λαρύγγι του που έκανε τον Αρχηγό να σηκώσει το βλέμμα του και αμέσως σφίγγοντάς του το χέρι με εγκαρδιότητα, του έδειξε την πολυθρόνα όπου λίγες στιγμές πριν είχε καθίσει ο Γιωτόπουλος.

.

Ο Ξηρός κάθισε και το βλέμμα του δεν μπόρεσε να μην πλανηθεί στα ατέλειωτα καλοσχηματισμένα πόδια της ξανθιάς, που πάνω τους ακουμπούσε το μπλόκ σημειώσεων που κάθε αξιοπρεπής γραμματέας κατασκοπικής ταινίας πρέπει να κρατά όσο θα συνεργάζεται με τον Αρχηγό και τελικά βυθίστηκε στο αβυσσαλέο ντεκολτέ της, έμεινε εκεί όσο χρειαζόταν για να αποτυπώσει την εικόνα στον ταλαιπωρημένο σκληρό δίσκο της μνήμης του και τελικά γύρισε το βλέμμα του στον Αρχηγό.

.

-Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος my boy από τη συνεργασία σου. Τώρα τον έχουμε στο χέρι το Γιωτόπουλο. Κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει ότι το σχέδιό μας ήτανε πριν οργανώσουμε την απόδρασή σου, να του υποβάλλουμε την ιδέα ότι πιστεύουμε πως εσύ θα μας οδηγήσεις στη γιάφκα με τον οπλισμό του Βελουχιώτη. Τώρα ήσυχος πως είμαστε σε λάθος δρόμο θα σταματήσει να παίρνει τις προφυλάξεις του και θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε τι σχεδιάζει με την αντιμνημονιακή εξέγερση μέσα στον Κορυδαλλό.

.

Έκανε ένα νεύμα και η γραμματέας του μετάφρασε στα Ελληνικά.

.

-Πες του ότι και εγώ είμαι ευχαριστημένος που η συνεργασία μας είναι στο σωστό δρόμο, είπε ο Ξηρός και η γραμματέας μετάφρασε και πάλι, αυτή τη φορά στ’ Αμερικάνικα.

.

…………………………………………………………………………………………

.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα πήρε τηλέφωνο την καγκελάριο Μέρκελ.

.

Εκείνη αφού του το έκλεισε κατάμουτρα δύο φορές διαμαρτυρόμενη για την παρακολούθηση του κινητού της από τη CIA, την τρίτη απάντησε.

.

Όλα είχαν τακτοποιηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο.

.

Οι συνωμότες του Κορυδαλλού είχαν αποκαλυφθεί και μία από τις μεγαλύτερες αντιμνημονιακές εξεγέρσεις στο σύγχρονο κόσμο του νεοφιλελευθερισμού είχε κυριολεκτικά στο παρά πέντε αποτραπεί.

.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για λίγο ακόμα την επιτυχία τους και η γραμμή έκλεισε.

.

Λίγο πιο μακριά από το γραφείο της καγκελαρίου κουδούνισε το τηλέφωνο στο γραφείο του Σόιμπλε.

.

Εκείνος έβγαλε τα συρμάτινα  γυαλιά του και με μια αυταρχική κίνηση τα  άφησε απαλά πάνω στο γραφείο.

.

Ποιος είναι πάλι; ρώτησε εκνευρισμένος το γραμματέα του.

.

-Ο υπουργός οικονομικών της Ελλάδας  μάινε όμπερστούρμπαν

.

-Ο Γιάννης; Πέρασέ τον μου τι περιμένεις.

.

-Ναι;

.

-Έλα Βόλφγκανκ Γιάννης εδώ.

.

-Για σου αγαπητέ Γιάννη τι μου κάνεις, καιρό έχουμε να τηλεφωνηθούμε.

.

-Ναι , ναι όσο διαρκούσε αυτή η ιστορία με την εξέγερση εναντίον σας δεν μπορούσα να κλείσω μάτι. Ευτυχώς τελειώσαμε καλά και μπορούμε και πάλι να συνεχίσουμε με το μνημόνιο.

.

Ο Σόιμπλε χαμογέλασε αυτάρεσκα. Από την εποχή του Τσαούς Αντόν και του Μπουραντά είχε το Ράιχ να δει τέτοιους αφοσιωμένους συνεργάτες στην ανυπόταχτη αυτή χώρα.

.

-Αναρωτιέμαι Βόλφγκανκ αν μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που σφραγίζουν τη συνεργασία μας μπορώ να ελπίζω σε ένα νέο μικρό κούρεμα για να μπορέσω να επιστρέψω τα αναδρομικά στους ένστολους, συνέχισε ο Στουρνάρας.

.

Ο Σόιμπλε δεν χρειάστηκε πάνω από τρία δευτερόλεπτα για να ζυγίσει την απάντησή του:

.

-Ξέχασέ το Γιάννη. Καλύτερα να γυρίσεις τον ΦΠΑ της εστίασης πάλι στο 23%. Στο κάτω-κάτω αυτό κάνετε τα τελευταία τριανταπέντε χρόνια. Παίρνετε από τον ιδιωτικό και τα δίνετε στο δημόσιο τομέα σας.

.

…………………………………………………………………………………………

.

Στην Κουμουνδούρου ο Φωτόπουλος έβγαλε τα ακουστικά και έκλεισε τη συσκευή παρακολούθησης. Είχε καταγράψει τη συνομιλία λέξη προς λέξη. Σήκωσε το ακουστικό και σχημάτισε τον μυστικό μονοψήφιο αριθμό που τον συνέδεε με τον (νέο) Αρχηγό του.

.

-Έλα Αλέξη εγώ είμαι… έχω όλη τη συνομιλία… θα πέσει η κυβέρνηση επιτόπου.

.

-Μα την αλήθεια έκανες καλή δουλειά ακούστηκε η νεανική φωνή του υποψήφιου πρωθυπουργού όταν άκουσε τη συνομιλία που λέξη προς λέξη του μετέφερε ο πιστός του συνεργάτης.

.

…………………………………………………………………………………………..

.

Ο Κεδίκογλου έβγαλε τα ακουστικά και έκλεισε τη συσκευή παρακολούθησης. Είχε καταγράψει τη συνομιλία λέξη προς λέξη. Πήρε τηλέφωνο τον προσωρινό πρωθυπουργό και του μετέφερε τη συνομιλία Φωτόπουλου και υποψήφιου πρωθυπουργού.-Πάντα πίστευα ότι ήταν άθεος είπε ο Σαμαράς, δε χρειάζεται να σου πω τι θα λέει η ανακοίνωσή μας.

.

-Φυσικά όχι Αρχηγέ, μείνε ήσυχος  τόχω!

.

 

.

 

.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top