ΑΡΘΡΑ

«FUCK THE TROIKA»

Λαϊκή Ενότητα: «Μην ακούτε τις κραυγές τους»

Παρελάσαμε και φέτος! 
Τιμήσαμε -νομίζουμε- ακόμα μία φορά το ηρωικό ΟΧΙ του ʼ40, τιμήσαμε -νομίζουμε- τον αγώνα εκείνων που έβαλαν την υπεράσπιση της πατρίδας μας πάνω από τη ζωή τους. 
Τίποτα απʼ όλα αυτά!
Με φωτεινές εξαιρέσεις την αντιφασιστική παρέλαση στο Κερατσίνι του Παύλου Φύσσα και τα ελάχιστα σχολεία που ανέχτηκαν… διαφορετικούς σημαιοφόρους, οι παρελάσεις τάχθηκαν -ακόμα μία φορά- στην υπηρεσία του λαϊκισμού, της εξυπηρέτησης των κομματικών γραμμών και της ψηφοθηρίας,…

Παρελάσαμε και φέτος!
Τιμήσαμε -νομίζουμε- ακόμα μία φορά το ηρωικό ΟΧΙ του ʼ40, τιμήσαμε -νομίζουμε- τον αγώνα εκείνων που έβαλαν την υπεράσπιση της πατρίδας μας πάνω από τη ζωή τους.

Τίποτα απʼ όλα αυτά!
Με φωτεινές εξαιρέσεις την αντιφασιστική παρέλαση στο Κερατσίνι του Παύλου Φύσσα και τα ελάχιστα σχολεία που ανέχτηκαν… διαφορετικούς σημαιοφόρους, οι παρελάσεις τάχθηκαν -ακόμα μία φορά- στην υπηρεσία του λαϊκισμού, της εξυπηρέτησης των κομματικών γραμμών και της ψηφοθηρίας, όπως έγινε και στην περίπτωση του προκλητικού οικοδεσπότη χρυσαυγιτών στη Θεσσαλονίκη.

Σαν να μην καταλαβαίνουμε ότι ο λαϊκισμός αυτός, που σέρνεται γύρω και μέσα μας χρόνια τώρα, θρέφει το φασιστικό τέρας που ζει, αναπνέει, δηλητηριάζει τη ζωή μας, μαχαιρώνει τον διπλανό μας!

Σαν να μην θυμόμαστε το μεγάλο ΝΑΙ που είπαμε στο ρατσισμό, όταν απαγορέψαμε, πριν από χρόνια, σε έναν… ξένο αριστούχο μαθητή ελληνικού σχολείου να σηκώσει τη σημαία μας!

Γιατί αυτό μας ενδιέφερε πάντα! Να παρελαύνουμε με τις εθνικές μας αυταπάτες, παρά να συμφιλιωθούμε με την πραγματικότητα και την ιστορία μας. Μας ενδιαφέρει το «όνομα» της Μακεδονίας και όχι ο εξευτελισμός που υφίσταται καθημερινά, εδώ και χρόνια, από τους -εκλεγμένους από εμάς- «ηγέτες» της.

Μας ενδιαφέρει να βλέπουμε να παρελαύνουν άρματα μάχης και αεροπλάνα, κλείνοντας τα μάτια στις σκοπιμότητες και την αδιαφάνεια που παρελαύνουν μαζί τους…

Μας ενδιαφέρει να γίνουν οι σπουδαστικές παρελάσεις και όχι ότι τα πανεπιστήμιά μας είναι ακόμα ερμητικά κλειστά…

Μας ενδιαφέρει να φωτογραφίσουμε τα παιδιά μας να παρελαύνουν στρατιωτικά και όχι να τους διδάξουμε την ιστορία μας, να τα μορφώσουμε, να τα κάνουμε πολίτες μιας σύγχρονης δημοκρατικής Ελλάδας…

Κάποια τέτοια παιδιά των παρελάσεων και των καταλήψεων θα σήκωσαν στο Προπύλαια το πανό του ΣΥΡΙΖΑ που έγραφε «ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»! Γιατί δεν γνώρισαν ποτέ τους -πώς θα μπορούσαν άλλωστε- το απαίσιο πρόσωπο του φασισμού και γιατί δεν τους μίλησε κανείς -ούτε ο Μανώλης Γλέζος;- για τα απάνθρωπα και φρικιαστικά εγκλήματά του!

Ένα άλλο πανό, στα χέρια Πορτογάλων διαδηλωτών αυτή τη φορά, έγραφε προχτές: «QUE SE LIXE A TROIKA» (ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ)!

Δεν ξέρω για τους Πορτογάλους, αλλά εμείς εδώ, έχουμε κάθε λόγο να το κάνουμε και μάλιστα όσο γίνεται πιο γρήγορα, αρχίζοντας από τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος, την φοροδιαφυγή, τις συντεχνίες, τον λαϊκισμό και όλα όσα μας έφεραν την τρόικα και τα μνημόνια! Γιʼ αυτό είναι ζωτική για τον τόπο ανάγκη, οι προοδευτικοί πολίτες να βάλουν στην άκρη όλα αυτά -όσο σπουδαία και αν τους φαίνονται- που τους χωρίζουν, και να συσπειρωθούν, να προχωρήσουν όλοι μαζί!

Αλλιώς, θα συνεχίσει ο τόπος να ταλανίζεται ανάμεσα σʼ αυτούς που ταυτίζουν τη Χρυσή Αυγή με τα άλλα δημοκρατικά κόμματα και σʼ αυτούς που ταυτίζουν τον φασισμό με το μνημόνιο…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top