ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

H εικόνα της Τουρζιλίας

Η εικόνα της Τουρκίας στον κόσμο δεν είναι πλέον η ίδια. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο «ο κανόνας στην πολιτική της ιστορία», ήταν ο αυταρχισμός, η βία, η διαφθορά και η πρωτοκαθεδρία του στρατού και της αστυνομίας. Η εικόνα αυτή της Τουρκίας άλλαξε με την «επέλαση του Ερντογάν» και την αποχώρηση του ΔΝΤ. Άλλαξε όμως στ’ αλήθεια η εσωτερική και η εξωτερική εικόνα της Tουρκιας; Τι έγινε με τα ανθρώπινα δικαιώματα τις τελευταίες εβδομάδες;

Η παλιά εικόνα της Τουρκίας, έγινε πάλι η τωρινή της εικόνα. Πρωτοφανείς συλλήψεις ακτιβιστών, υπέρμετρη βία, δακρυγόνα, κανόνια νερού, πρωτοφανείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συλλήψεις διαδηλωτών που χρησιμοποιούν twitter και facebook μέσα στα σπίτια τους! Η βία της αστυνομίας έχει ως αποτέλεσμα περισσότερη αναίτια βία, καταστροφές και νεκρούς!

Καταδικάζουμε τη βία από την αστυνομία και λέμε πως οι πολίτες έχουν δικαιώματα που πρέπει η αστυνομία να σεβαστεί. Να μπορούν να διαδηλώνουν ελεύθερα και να αγωνίζονται γι’ αυτό που θεωρούν κοινό καλό, μακριά από κόμματα και άλλα συμφέροντα. Ο Νόαμ Τσόμσκι βλέπει στις διαδηλώσεις της Πλατείας Ταξίμ… «ένα θετικó μήνυμα υπέρ της διασφάλισης μίας δημοκρατικής δημόσιας σφαίρας, η οποία θα υπερτερεί από οποιοδήποτε οικονομικό συμφέρον» (Global Media Forum/Deutsche Welle, Βόννη 18/06).

H εικόνα της Τουρκίας; H εικόνα της Τουρκίας πριν από την παρόμοια εικόνα της Βραζιλίας στον κόσμο! H εικόνα της Τουρζιλίας.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top