ΑΡΘΡΑ

H σιωπή των αμνών του πολιτικού συστήματος

Έχουμε και λέμε: ο Γιάννης Τραγάκης δηλώνει πως εδώ και πολλά χρόνια, αυτός και η Επιτροπή της οποίας προήδρευε, γνώριζε τεκμηριωμένα για τα οπλικά καλούδια του Άκη κι όχι μόνον. Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάτι είπε για κτίσμα του Προέδρου των ΑΝΕΛ στην Ικαρία, προειδοποιώντας τον μάλιστα πως διαθέτει στοιχεία για παρατυπία στις επιχορηγήσεις, ενώ άλλοι πολιτικοί σαρκάζοντες τον κύριο με τις πλαστές πινακίδες έδειξαν να μισογνωρίζουν την παλιά ιστορία της επιχορήγησης του 1992, που ήταν υφυπουργός Εμπορίου.

Λίγες μαζεμένες καταγραφές της επικαιρότητας, είναι αρκετές για να δείξουν την υποκριτική αναλήθεια μικρών ή πιο μεγάλων ταγών των πολιτικών ελίτ. Κι αυτή με την σειρά της να δείξει τον μέχρι πρότινος(;) μαρασμό της ποιότητας του πολιτικού συστήματος. Α ,για να μηντο ξεχάσω. Πολλά στοιχεία για την δράση της ΧΑ, ήσαν εν πολλοίς γνωστά, αλλά χρειάστηκε η δολοφονία του Π. Φύσσα, για να γίνει φύλλο και φτερό η εγκληματικότητά της μέσα σε μία, μόλις, εβδομάδα. Το παράδοξο είναι πως πλάι στην αποκρύπτουσα ελίτ, υπάρχει κι άλλη μία, με πρόσωπα ανεπίληπτου ήθους, που άλλοτε επιτυγχάνουν σημαντικούς εθνικούς στόχους ή όπως σήμερα πασχίζουν για την έντιμη σωτηρία της χώρας . Ένα ακόμα αξιοπερίεργο είναι η κατοίκηση κάποιων και στην μία και στην άλλη ελίτ.

Και η έτερη υποκρισία επωνύμων ριζοσπαστών της Αριστεράς , είτε αυτών με τα εφάπαξ είτε των άλλων του συνδικαλισμού με τις περίεργες και παράνομες επενδυτικές συμμετοχές, κι αυτή παρούσα για να θυμίζει πως και το ροζ συμμετέχει στο πάρτυ της αναλήθειας του παρόντος συστήματος.

Ίσως χρειάζεται μια αληθινή επέλαση Ανεξάρτητων Αρχών προ εορτής κι όχι κατόπιν. Όπου αυτές λειτούργησαν κάποια πράγματα άλλαξαν. Φυσικά, η διαφθορά όπως και η φτώχεια θα υπάρχουν όσο θα εμβιώνει και το ανθρώπινο είδος, αλλά αυτό δεν αποτελεί λόγο για να μην προσπαθήσουμε για ένα οιονεί Κράτος Δικαίου, του οποίου οι πολιτικές προδιαγραφές να εμπεριέχουν παιδαγωγική ηθική, μιας και τι ατομικό ήθος είναι ταυτόχρονα κρύφιο και απροσδιόριστο.

Τις ώρες που τα πρωτογενή πλεονάσματα των στερήσεων και οι αγωνίες για επιτυχή καινούργια κουρέματα του μη βιώσιμου χρέους συνυπάρχουν ως ζητούμενα μιας νέας ανάπτυξης, είναι οφειλή προς τους πολίτες η οριοθέτηση των διαδρομών του χρήματος και η έγκαιρη αναζήτηση επωάσεων φιδιών. Αυτά και άλλα συναφή αφορούν όλους, μα κυρίως αυτούς που μετασχηματιζόμενοι πολιτικά φιλοδοξούν να μετασχηματίσουν την όλη πολιτική ζωή.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top