ΑΡΘΡΑ

SURVIVORS

Διαβάζω από προχτές αναρτήσεις και αρθρογραφία κάτι διάσημων κεντροαριστερών παλληκαριών. Μοιάζει να είχανε στήσει καρτέρι πότε θα τελειώσει το Eurogroup για να εμφανιστούν τα «θηράματα».

Ποια θηράματα είπατε;

Μα ελάτε τώρα κεντροαριστεροί διάσημοι είστε, σας γνωρίζουμε κι απ’ τις  πλάτες!                                                             Το ζητούμενό σας είναι να παραμείνετε στο παιχνίδι.

Πάση θυσία.

Σημασία έχει μόνο το έπαθλο.

Μικροί Ιζνογκούντ αποφασισμένοι να γίνετε βεζίρηδες στη θέση των βεζίρηδων του εθνολαϊκισμού.

Άρα;

Άρα μόλις τελείωσε το Eurogroup είχατε ήδη φροντίσει να είστε στον άμβωνα για το γνωστό κεντροαριστερό κήρυγμα:

Πρώτον: Φταίνε οι ευρωπαίοι που εξακολουθούν να στηρίζουν Τσίπρα!

Και το λέτε σοβαρά, πολύ σοβαρά.

Γιατί κεντροαριστεροί διάσημοι είστε, κυνηγοί εντυπώσεων, ρέκτες προσωπικών στρατηγικών είστε και δεν σας παίρνει να πείτε την αλήθεια:

Δεν σας βολεύει η αλήθεια ότι οι Ευρωπαίοι είναι απλά ανυποχώρητοι θεσμικοί δημοκράτες που τιμούν την υπογραφή τους και εξακολουθούν να εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους όχι προς τον Τσίπρα και τον Καμένο τους οποίους απεχθάνονται, αλλά προς τον ελληνικό λαό στον οποίο ούτε στιγμή δεν έχουν αμφισβητήσει το δικαίωμά του να θέλει να τον κυβερνούν δυο τέτοιοι ορκισμένοι αντιευρωπαϊστές.

Δεύτερον (ή καλύτερα πρώτο και μοναδικό): Πρέπει πια η Νέα Δημοκρατία να βρει άλλο σύνθημα γιατί το να ζητάει εκλογές δεν έχει πια νόημα!   Δικαίωμά σας να λέτε ό,τι σκέφτεστε. Μπορεί μάλιστα κανείς να σας συγχαρεί για την ειλικρίνειά σας.

Οι εκλογές (μας λέτε) δεν είναι μία διέξοδος, ή μόνη μάλιστα δημοκρατική διέξοδος, από το τραγικό αδιέξοδο που έχει οδηγήσει τη χώρα μας η συμμορία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά ένα σύνθημα! Ένα σύνθημα που μπορεί ο καθένας να το χρησιμοποιεί φωναχτά από κάποιο δημόσιο βήμα και μετά να επιλέγει κάποιο άλλο που η συγκυρία θα το έχει καταστήσει πιο πιασάρικο!

Αυτό είστε λοιπόν;

Μια σκέτη συγκυρία;

Δεν σας απασχολεί η επόμενη μέρα της χώρας σας;

*Γιατί από την επομένη του Eurogroup η ίδια πάλι πολιτική συμμορία θα παλεύει να μην εφαρμόσει όσα υπέγραψε, να μην γίνει καμία μεταρρύθμιση που θα βλάψει την πελατεία της, να μην ξεκινήσει το «ελληνικό», να υβρίζει ασύστολα από το facebook το twitter και την κρατική ΕΡΤ κάθε έναν που δεν γουστάρουν οι πρωτοκλασάτοι πολιτικοί τραμπούκοι της.

*Γιατί η ίδια πάλι πολιτική συμμορία θα συνεχίσει να επισωρεύει, φόρους, ύφεση και καταστροφή στην ιδιωτική οικονομία.

*Γιατί η ίδια πάλι πολιτική συμμορία θα αρμενίζει στο πέλαγος του αντιευρωπαϊσμού, την ώρα που ο αρχηγός της θα βγαίνει στο γυαλί και με ευαγγελική πειθώ θα μοιράζει δίκαιη ανάπτυξη! Χωρίς ντροπή. Ως ευρωπαίος έτοιμος να φορέσει γραβάτα. Έστω τη γραβάτα που του πρότεινε ο υπαρχηγός.

*Γιατί η ίδια πάλι πολιτική συμμορία θα σας επαναφέρει στην δικιά της τάξη κάθε φορά που κάποιοι από σας θα «αλληθωρίζουνε προς τα δεξιά» ετοιμάζοντας (οι προδότες) το ξεκλείδωμα της Ντουλάπας της Ιστορίας και την επάνοδο της «επαράτου» στην κυβέρνηση.

Αλλά τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να σας απασχολεί.

Πολιτικοί survivors είστε και τίποτα άλλο.

Αδίστακτοι τύποι που παίρνετε στο λαιμό σας ολόκληρη κοινωνικοπολιτική παράταξη, βυθίζοντάς την στην αναξιοπιστία.

Καθημερινοί «αναλυτές» της στρατηγικής προσέγγισης με τη συμμορία για να εξασφαλίσετε μια θέση στον «τελικό»!

Εκλογές έρχονται!

Και αυτά δεν σας τα λέει κάποιος διάσημος σαν και του λόγου σας.

Κάποιος άσημος συνταξιούχος σας τα λέει που έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι μαχητής και συνεχίζει ματαίως να μάχεται υπέρ της λογικής.

Κάποιος που θα είναι σήμερα Τρίτη στο Σύνταγμα για να φωνάξει ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!                                

Εσείς θα λείπετε!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top