ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

To Ποτάμι: Μεγάλη παράταξη και όχι μικρό και μίζερο κόμμα

theodorakis-3

Κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν την ανοιχτή διαδικασία για την εκλογή αρχηγού της προοδευτικής παράταξης, σε κλειστή παλαιοκομματική σύναξη. Αφού πεισματικά και χωρίς επιχειρήματα, αρνούνται την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία στερώντας στους νέους, στους νεομετανάστες της κρίσης και στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα τη συμμετοχή, τώρα πέρασαν στην επόμενη κακοστημένη μεθόδευση. Απαίτησαν και έβαλαν βέτο, ο πρώτος γύρος των εκλογών, να γίνει στις 12 Νοεμβρίου, της ημέρας του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στην Αθήνα – του κλασικού Μαραθωνίου στον οποίο μετέχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και η πόλη είναι κομμένη στο δύο. Η κυρία Γεννηματά όμως επιμένει ότι ο Μαραθώνιος κόβει απλώς την πόλη για τρεις (αριθμός: 3) ώρες, ενώ ο Δήμαρχος Αθηναίων –ο πρώτος που θα έπρεπε να επισημάνει την ακαταλληλότητα της ημέρας– σιώπα.  Οι ευθύνες τους είναι μεγαλύτερες αν αναλογισθεί κανείς ότι στελέχη που έχουν επιφορτισθεί με την προετοιμασία των εκλογών εκφράζουν σοβαρές αμφιβολίες αν θα είναι έτοιμα τα εκλογικά τμήματα και οι εφορευτικές επιτροπές στις 12 Νοεμβρίου.

Καλούμε όλους να πάρουν καθαρή θέση. Θέλουν ή όχι αδιάβλητες εκλογές με μεγάλη συμμετοχή; Ο στόχος αυτών που οργανώνουν μια παρέλαση μηχανισμών έχει φανεί: Μια εκλογή με όσο το δυνατόν λιγότερους ψηφοφόρους. Ένα κόμμα-φέουδο, ελεγχόμενο. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα τους περάσει. Ο κόσμος της παράταξης, ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΔΗΣΟ, της ΔΗΜΑΡ, των Κινήσεων Πολιτών, των Μεταρρυθμιστών, ο κόσμος του Ποταμιού και της Οικολογίας και κυρίως οι εκατοντάδες χιλιάδες ανένταχτοι προοδευτικοί πολίτες, θα τους δώσουν την απάντηση. Θα ακυρώσουν τις μηχανορραφίες εκείνων που προσπαθούν να τους κρατησουν μακριά από την κάλπη. Θα ψηφίσουν για μια παράταξη που θα ενώνει και δεν θα φοβάται τις προκλήσεις. Στις 12 Νοεμβρίου ή όποια άλλη ημερομηνία αποφασιστεί, θα στηρίξουν την πρόταση μας και τον αγώνα μας για μια μεγάλη νικηφόρα προοδευτική παράταξη.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top