ΑΡΘΡΑ

To Mega , τα «συστημικά» ΜΜΕ και τα «τσαντίρια»

Ευχόμαστε να λάβει  αίσιο τέλος η υπόθεση της ανακεφαλαίωσης του τηλεοπτικού σταθμού Mega και να συνεχίσει να εκπέμπει τις ενημερωτικές του εκπομπές, οι οποίες,  με όλες τις αδυναμίες τους,  έχουν σαν βασικά κριτήρια τον  ορθολογισμό  και την απόρριψη του λαϊκισμού .  Δυστυχώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο, υπήρξε μια απίστευτη κακεντρέχεια,  ένα μίσος εναντίον του καναλιού και  των δημοσιογράφων του.  Μέχρι  επιφωνήματα   χαράς  εκφράστηκαν, επειδή θα έμεναν άνεργοι οι «Πρετεντέρηδες».

Μετά τον διωγμό του τύπου  και τον περιορισμό της ελεύθερης ενημέρωσης που υιοθέτησε ο  ΣΥΡΙΖΑ, οι  φωνές του ορθολογισμού σε ορισμένα  «συστημικά» ΜΜΕ,  αποτελούν την  κύρια αντίσταση  απέναντι στον ξεδιάντροπο  λαϊκισμό   που κυριαρχεί στον  πολιτική λόγο, στο  διαδίκτυο ,  στα «τσαντίρια» και στους γνωστούς εκδότες και δημοσιογράφους ,  που διαμόρφωσαν τα τελευταία χρόνια την πολιτική συμπεριφορά του νεοέλληνα.  Απέναντι σε όλους αυτούς  που μεθοδικά και με το αζημίωτο  υπονόμευσαν, άμβλυναν και εξαφάνισαν την κριτική πολιτική σκέψη των πολιτών, υποκαθιστώντας την με την συνομωσιολογία, τον λαϊκισμό, τον εθνικισμό, την θρησκοληψία, τον αντιευρωπαϊσμό, τον κρατισμό, την πατριδοκαπηλία.  Παράλληλα  προσέφεραν  ανοχή  έως και  έπαινο, προς τον φοροφυγάδα, τον  «δεν πληρώνω», τον Ελληναρά, τον αυθαίρετο οικιστή, τον  μπαχαλάκη, τον αρνητή των δημοκρατικών θεσμών, τον εχθρό της λογικής και των μεταρρυθμίσεων.

Δεν έχετε παρά να απαριθμήσετε ποιους πολιτικούς μισούμε  περισσότερο, ποιους δημοσιογράφους υβρίζουμε , ποιους επιχειρηματίες λοιδορούμε . Κατά κανόνα είναι οι επιτυχημένοι , οι  συγκροτημένοι, οι  μορφωμένοι, οι γλωσσομαθείς, οι αποτελεσματικοί, οι λέγοντες πικρές αλήθειες, οι ευρωπαϊστές (Η ειρωνική έκφραση των κυβερνητικών στελεχών «μενουμευρώπηδες», αποκαλύπτει τα βαθύτερα αισθήματά τους απέναντι στην Ευρώπη του Διαφωτισμού ).

Από την άλλη, εκστασιαζόμαστε από τα τερατώδη ψεύδη, τις παγκόσμιες συνομωσίες  των Αμερικανών, των Γερμανών, των Εβραίων, των Μασόνων, της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, του Σόρος,  εναντίον της Ελλάδας, της Ορθοδοξίας και της «αδάμαστης ελληνικής ψυχής».  Θαυμάζουμε τον Πούτιν, τον διάδοχο των Τσάρων και του Στάλιν,  μας γοητεύει η Αλ Κάιντα που γκρέμισε τους δίδυμους πύργους του καπιταλισμού (καλά να πάθουν !), ερωτευτήκαμε τον Μιλόσεβιτς , τον Κάραζιτς και τα άλλα παιδιά,  που  έσφαζαν με τις ευλογίες μας και με τη συμμετοχή Ελλήνων «αδελφών»  τους άμαχους μουσουλμάνους της Βοσνίας και του Κόσοβο. Λατρέψαμε και υποστηρίξαμε την δική μας 17 Νοέμβρη, τους δολοφόνους της Μαρφίν, τους μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων, τους φασίστες του «να καεί, να καεί, το  μπουρδέλο η Βουλή».  Και τέλος φέραμε στην εξουσία τους φορείς του μίγματος  όλων αυτών των «εθνικών ιδεοληψιών»   και της εθνικής  μας τύφλωσης: Τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.  Και μαζί με αυτούς την Χρυσή Αυγή .  Ήταν νομοτέλεια.

Σε μια εποχή που μετά βίας μαζεύονται 50  άνθρωποι σε μια πολιτική ή πολιτιστική εκδήλωση, στην Αλεξανδρούπολη συνωστίστηκαν δύο φορές  πάνω από 800 πολίτες,  σε αίθουσα μεγάλου ξενοδοχείου. Προσέτρεξαν για να παρακολουθήσουν με κατάνυξη δύο  ομιλίες. Η μια ήταν αυτού του ανεκδιήγητου τύπου (δεν θυμάμαι το όνομά του) που υποστηρίζει ότι υπάρχουν κάπου 600 δις ευρώ, τα οποία οι πολιτικοί μας αρνούνται να τα πάρουν,  για  να ξεπληρώσουν το απεχθές κι επαχθές χρέος, διότι θέλουν  να συνεχίσουμε να είμαστε  υπόδουλοι  στους δανειστές. Η  άλλη εκδήλωση ήταν με ομιλητή τον γνωστό συγγραφέα, εκδότη και πωλητή ελληνοκεντρικών βιβλίων,  με τα  οποία αποδεικνύεται η μοναδικότητα της Ελληνικής φυλής,  που βρίσκεται πάντα στο στόχαστρο όλων των δυνάμεων του κακού.

Προβληματισμένοι  οι σκεπτόμενοι πολίτες  παρακολουθούμε αυτή την εκτροπή της κοινωνίας μας προς αδιέξοδες ατραπούς της πολικής σκέψης . Ατραπούς  που αρνούνται  την  κοινή λογική και την οφθαλμοφανή  αλήθεια , προς χάρη μιας βολικής αλλά ανύπαρκτης πραγματικότητας.  Φοβάμαι ότι  αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, δεν υπάρχουν  πολλά περιθώρια για να γίνουμε  κάποτε  μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top