ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ

Γ. Κασιμάτης: Ο θεσμός της «Εγχώριας Περιουσίας»

KITHIRA-247x146

Όσοι πηγαίνουν στα Κύθηρα βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν παράξενο θεσμό-για την Ελλάδα.

Πρόκειται για τον θεσμό της »Εγχώριας Περιουσίας». Ο καθ. Γ.Κασιμάτης αναλύει την ιστορική διαδρομή και την σχέση με την εκκλησιαστική περιουσία στα Κύθηρα. Σήμερα βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με αμφισβήτηση του θεσμού από την Εκκλησία. Όπως παλαιότερα με την υπόθεση Γιοσάκη.

http://strongeuro.blogspot.gr/2017/06/blog-post_11.html

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top