ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ

Εξελίξεις στην Ε.Ε.

A recently painted mural by British graffiti artist Banksy, depicting a workman chipping away at one of the stars on a European Union (EU) themed flag, is pictured in Dover, south east England on May 8, 2017. / AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION - TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTION        (Photo credit should read DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP/Getty Images)

Από το Ημερολόγιο του Αντώνη Τριφύλλη

Η επιτάχυνση των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων σε όλα τα μέτωπα στην Ε.Ε. είναι φανερή από τις αρχές του έτους και θα γίνει θυελλώδης μετά τον σχηματισμό της νέας Γερμανικής κυβέρνησης. Σήμερα δύο άρθρα για Ισπανία-με προοπτικές αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού – και για την Μ. Βρετανία όπου η συνεχιζόμενη έλλειψη κατεύθυνσης για το Brexit και η ένταση της αντιπαράθεσης των δυο στρατοπέδων οδηγεί σε αναδιάταξη της πολιτικής ή σκληρό Brexit.

The “Center Moment”: Ciudadanos now Spain’s strongest political force

Brexiteers Are Driving Britain into a Wall By Jörg Schindler

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top