ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ

»Η σωστή «συνταγή» για την ΕΕ των πολλών ταχυτήτων» WOLFGANG MUNCHAU FINANCIAL TIMES

FT_MONHAU1

‘’Στη δεκαετία του 1990 συζητούσα συχνά το μέλλον της Ευρώπης με φίλους και συναδέλφους. Είχαμε διαφορετικές προσδοκίες. Κάποιοι από εμάς, περιλαμβανομένου και εμού, θέλαμε μια περιορισμένη, ομοσπονδιακή Ευρώπη με κεντρική κυβέρνηση και κοινοβούλιο. Άλλοι προτιμούσαν μια πιο ευρεία, αποκεντρωμένη Ευρώπη. Και έπειτα υπήρχε μια τρίτη ομάδα που προτιμούσε την λεγόμενη Ευρώπη «μεταβλητής γεωμετρίας» -μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων στους κόλπους της οποίας αλληλοεπικαλυπτόμενα συμπλέγματα χωρών θα θέσπιζαν δεσμούς σε διαφορετικούς τομείς πολιτικής..’’

Διαβάστε περισσότερα..

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top