ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ

Λευτέρης Κουσούλης: «Ελάχιστο λεξικό και 16 αφορισμοί»

kousoulisLefteris

Σε λίγες σελίδες ο Λ.Κουσούλης  ορίζει από την αρχή σε ένα πολιτικό λεξικό λέξεις φθαρμένες από την χρήση. Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ τον ευχαριστεί που διέθεσε την έκδοση για τους αναγνώστες μας

‘’ Στην καθημερινή μας επικοινωνία οι λέξεις διαρκώς μεταπλάθονται, Η σημασία τους αλλάζει, το νόημά τους μετουσιώνεται από πρόσωπο σε πρόσωπο, από εποχή σε εποχή.

Στην πολιτική σύγκρουση κατεξοχήν, οι σημασίες και τα νοήματα δεν είναι όπλο της πολιτικής μάχης, αλλά και αντικείμενο της πολιτικής μάχης. Οι λέξεις φορτώνονται με σημασίες, ώστε να εξυπηρε­τήσουν σκοπούς ή εκκενώνονται από τις σημασίες τους όταν αυτές λειτουργούν ως ασπίδα απέναντι σε κάθε σχέδιο επιβολής και εξουσίας.

Η εξουσία βρίσκεται στην άκρη της γλώσσας και όχι στην άκρη της κάννης.΄΄

Διαβάστε το βιβλίο..

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top