ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ

Μια τραγική «γελοιογραφία»

dark-hours

»Πριν λίγες ημέρες βραβεύτηκε με χρυσή σφαίρα το φιλμ »Dark Hours». Αναφέρεται στις ώρες μέχρι να αποφασιστεί η εκκένωση της Δουνκέρκης (σχετικό φιλμ παίχτηκε πρόσφατα και εδώ) από τα Βρετανικά στρατεύματα, που ηττημένα από τα τανκς του Γκουντέριαν, είχαν συγκλίνει στις ακτές της πόλης βομβαρδιζόμενα από την Luftwaffe. Περιγράφει την σύγκρουση Τσώρτσιλ με την στρατιωτική ηγεσία, η οποία πίστευε ότι δεν υπάρχουν τα εχέγγυα για εκκένωση του στρατεύματος. Ο Τσώρτσιλ, στις πρώτες ώρες της Πρωθυπουργίας του, βρέθηκε στο δίλημμα να δεχτεί την πρόταση των στρατηγών- και κάποιων πολιτικών που ήθελαν να συνεχιστεί η πολιτική..»

Δείτε στο Ημερολόγιο του Αντώνη Τριφύλλη 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top