ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ

«Ξεχάστε τον πλανήτη που ξέρατε!»

Martin Wolf
»Δομικές αλλαγές καταγράφονται στην παγκόσμια οικονομία, καθώς οι αναπτυγμένες χώρες χάνουν διαρκώς μερίδιο υπέρ των αναπτυσσόμενων, και δη των ασιατικών.
Στο πολύ ενδιαφέρον video των Financial Times καταγράφονται οι δραστικές αλλαγές που συντελέστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες, αλλαγές στις οποίες οδηγός είναι η Κίνα, αλλά και ευρύτερα η Ασία.
Τα νέα δεδομένα διαμορφώνονται ως εξής:
1. Παραγωγή. Η μεγάλη απόκλιση του 19ου και 20ου αιώνα ανατρέπεται. Οι χώρες υψηλού εισοδήματος κάλυπταν το 64% της παγκόσμιας παραγωγής, αλλά το 2022 το μερίδιό τους προβλέπεται να πέσει σε μόλις 39%. Την ίδια περίοδο το μερίδιο της Ασίας αναμένεται να ανέβει από το 12% στο 39% με την Κίνα να φτάνει το 21% και την Ινδία το 10%..»

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top