ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ

«Οι ελληνιστικοί πόλεμοι ως κοινωνικό και πολιτιστικό φαινόμενο»

Elinistikoi Polemoi

Την εποχή που οι αρχαίοι Έλληνες στοχαστές επανέρχονται στην επικαιρότητα σε όλους τους τομεις της επιστήμης που ψάχνει της τις ρίζες της. Από την νέα πληροφορική με τους πυθαγόρειους και τον Αριστοτέλη της λογικής , στην βιολογία με τον Ιπποκράτη, την φυσική με τον Δημόκριτο κ.α. ένας Έλληνας Πανεπιστημιακούς ο .κ Χανιώτης του Πρίνστον παρουσιάζει το νέο διαδικτυακό δωρεάν μάθημα (MOOC) στο mathesis με ρίζα τον Ηράκλειτο. . Τα συγχαρητήρια αξίζουν  στον Στέφανο Τραχανά που με επίμονη και σκληρή δουλειά φέρνει την Ελλάδα πρώτος στον χώρο της νέας παγκόσμιας εκπαίδευσης και στο ίδρυμα Νιάρχου που το χρηματοδοτεί. Σας προτρέπω να μπείτε στο μάθημα με μια απλή εγγραφή και να παρακολουθήσετε τα πρώτα μαθήματα έστω. Η άμυνα  κατά του λαϊκισμού περνάει και από την γνώση της αρχαία Ελλάδα.

http://strongeuro2.blogspot.gr/2017/02/princton-mathesis.html

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top