ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ

Πώς το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών επηρεάζει το Brexit

EPA/ROBERT PERRY
‘Οι Βρυξέλλες ήλπιζαν πως το ρίσκο της Τερέζα Μέι θα «έβγαινε»: άποψη των ευρωπαϊκών πρωτευουσών ήταν πως μια ισχυροποιημένη Βρετανίδα πρωθυπουργός θα μπορούσε να κάνει τους δύσκολους συμβιβασμούς που χρειάζονται για να επιτευχθεί μια συμφωνία Brexit.
Αλλά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 19 Ιουνίου, η προοπτική η κα Μέι να βγει από τις εκλογές αποδυναμωμένη -ή ίσως θανάσιμα πληγωμένη- δημιουργεί πανικό σε όλο το μπλοκ.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες παρακολούθησαν συγχυσμένοι τα προσεκτικά καταστρωμένα σχέδιά τους να έρχονται σε σύγκρουση με το απρόβλεπτο βρετανικό εκλογικό σώμα, όταν το exit poll προέβλεψε πως η κα Μέι δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει το όριο των 326 εδρών και να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top