ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ

Τάκη Αναστόπουλου- «Λέανδρος και Ζενεβιέβη»

Anastopoulos

Ο γνωστός Τάκης μας έδωσε την άδεια να δημοσιεύσουμε ένα διήγημα του για τους αναγνώστες της ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ- Ευχαριστούμε τον Τάκη για την άδεια αναδημοσίευσης όλου του διηγήματος

»Εδώ και μήνες κρατώ ένα ημερολόγιο, χωρίς χρονολογική σειρά. Ο χρόνος δεν έχει σημα­σία, πάει μπρος-πίσω, είναι και υποκειμενικός και αντικειμενικός. Καταγράφω αυτά που άκουσα. Όσα έφτασαν στα αφτιά μου ανάμεσα από δυό αναστεναγμούς της γιαγιάς μου και ας παραμέ­νουν ανεπιβεβαίωτα. Και τόσα ακόμα που δεν μπόρεσα να διασταυρώσω ποτέ. Πλέον είναι αδύ­νατο να συλλέξω προφορικές πληροφορίες – επι­ζώντες εκείνης της εποχής δεν υπάρχουν και οι επίγονοι λίγοι και σκορπισμένοι στις τέσσερις γω­νιές του κόσμου. Έψαξα σε δημόσια αρχεία, στα σώματα εφημερίδων του περασμένου αιώνα. Προ­σπαθώ να τα βάλω σε μία τάξη, μήπως και κα­ταφέρω να ξεδιαλύνω το οικογενειακό μυστικό που κράτησε επτασφράγιστο η μητέρα μου μέχρι το θάνατο της. Όλα μοιάζουν σαν σκηνή από όπερα σε Μουσική αγνώστου συνθέτη πάνω σε Λιμπρέτο ημιτελές….»

http://strongeuro2.blogspot.gr/2017/02/blog-post_42.html

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top