ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ

«Τι πιστεύουν οι Έλληνες» η δεύτερη μεγάλη έρευνα της διαΝΕΟσις

dianeosis

Γνωρίζατε ότι 4 στους 10 Έλληνες θεωρούν τη φοροδιαφυγή «θεμιτή άμυνα κατά της υπερβολικής φορολογίας»; Ότι οι μισοί πιστεύουν πως «Έλληνας γίνεσαι»; Πως 7 στους 10 πιστεύουν ότι τα παιδιά των νόμιμων μεταναστών πρέπει να παίρνουν άμεσα την ελληνική υπηκοότητα; Φανταζόσασταν πως 1 στους 4 πιστεύει ότι μας ψεκάζουν;

Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες – 2016
Η πρώτη έρευνα που δημοσίευσε ποτέ η διαΝΕΟσις ήταν μια μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση που σκοπό είχε να ακτινογραφήσει τις απόψεις των Ελλήνων για μια σειρά από σημαντικά θέματα. Πριν ξεκινήσουμε να προτείνουμε λύσεις για τα σημαντικότερα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, θελήσαμε να διερευνήσουμε τι πιστεύουν οι πολίτες, πώς σκέφτονται, πώς αντιμετωπίζουν την κρίση και τον κόσμο μας γενικότερα. Τον Απρίλιο και τον Νοέμβριο του 2015 καταγράψαμε τις αντιλήψεις τους για την Ευρώπη και τη θέση της Ελλάδας σε αυτήν, για τα θέματα της οικονομίας και της αγοράς, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους θεσμούς, για τη μετανάστευση, την παιδεία και τον τρόπο που ζουν. Και φέτος το ξανακάναμε.

Τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν μπορεί κανείς να συνοψίσει στα εξής:
Τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν μπορεί κανείς να συνοψίσει στα εξής:
• Ο αντιευρωπαϊσμός βρίσκεται σε άνοδο, χωρίς να είναι ακόμα πλειοψηφικός.
• Οι θεσμοί βρίσκονται σε κρίση, αλλά οι Έλληνες δεν αμφισβητούν ακόμα τη δημοκρατία ως πολίτευμα.
• Οι Έλληνες δηλώνουν σε αναπάντεχα μεγάλα ποσοστά οικονομικά φιλελεύθεροι και, θα έλεγε κανείς, αντικρατιστές.
• Οι Έλληνες είναι συντηρητικοί στα περισσότερα κοινωνικά θέματα.
Διαβάστε περισσότερα…

πηγή: strongeuro2.blogspot.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top