Ώρα αποφάσεων

Ο καθείς και τα όπλα του. Ανοικτά, τίμια και καθαρά

Προς αγαπητούς (και μη) φίλους:
Σκέφτομαι ότι θα ήταν καλό, μέρες που είναι, να μην προβαίνουμε σε «δίκη προθέσεων», για πιθανές πολιτικές πρωτοβουλίες. Ούτε βρίσκω σωστό να είμαι παραλήπτης «προειδοποιητικών επιστολών» στο διαδίκτυο , έστω ευγενικά γραμμένων, που επιχειρούν, παρά τις καλές προθέσεις των αποστολέων, να λειτουργήσουν ως προληπτική λογοκρισία.

Κάθε δημόσια πολιτική πρωτοβουλία, κρίνεται από το περιεχόμενό της, τον τρόπο που εκδηλώνεται και τον σκοπό που θέλει να υπηρετήσει. Κρίνεται, επίσης, μαζικά και αυθεντικά από τον ίδιο τον κόσμο στον οποίο απευθύνεται. Και σίγουρα δεν πρέπει να κρίνεται πριν καν εκδηλωθεί – και, μάλιστα, με προσωπικές, απαξιωτικές αναφορές.

Για ένα μπορούν να είναι σίγουροι οι φίλοι μας: ότι η υπόθεση της δημιουργίας του νέου, ενωμένου και μεγάλου φορέα του Προοδευτικου Μεταρρυθμιστικού Κέντρου θα γίνει υπόθεση της κοινωνίας του χώρου και θα πάψει να είναι αντικείμενο παρασκηνιακών συνεννοήσεων για μοίρασμα πολιτικών αξιωμάτων. Όλα, λοιπόν, ανοικτά και καθαρά στην κοινωνία, όλοι στη δημοκρατική συμμετοχή και στη συντακτική συνέλευση του χώρου, ώστε αυτός να καταστεί ο νέος μεγάλος πολιτικός πόλος που έχει ανάγκη η χώρα να βγει από την κρίση.

Επομένως, «ο καθείς και τα όπλα του». Ανοικτά, τίμια και καθαρά.

Καλή χρονιά να έχουμε. Με υγεία και ελπίδα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top