EDITORIAL

Θα μιλήσει!

 

Η «συγκλονιστική» είδηση έχει καταντήσει ένα μόνιμα επαναλαμβανόμενο προεκλογικό ανέκδοτο. Θα μιλήσει ο Καραμανλής!

Δεν είναι η πρώτη φορά που φημολογείται η παρέμβασή του, είναι όμως ίσως η πρώτη φορά που απ’ ότι φαίνεται θα πραγματοποιηθεί. Στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις οι παρεμβάσεις έπαιρναν τη μορφή κάποιας σιβυλλικής γκριμάτσας ή ενός Δελφικού, γραπτού συνήθως, χρησμού. Η διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά όλα δείχνουν πως η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές και επομένως ότι οι όποιες δεσμεύσεις σιωπής είχε με την άλλη πλευρά παύουν να ισχύουν. Καλό είναι επίσης να φρεσκάρει τους δεσμούς με το ακροατήριό του που έχει να τον ακούσει να μιλάει από τον καιρό της οργανωμένης δραπέτευσής του από την εξουσία το 2009.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στο τι πρόκειται να πει στην ομιλία του. Μάλλον δεν φαίνεται να επανέλθει στα περί στησίματος των αριθμών του χάους που παρέδωσε από τον κ. Γεωργίου και την ΕΛΣΤΑΤ. Η μακρόχρονη δικαστική περιπέτεια του κ. Γεωργίου και η πολλαπλή πανηγυρική του αθώωση δεν αφήνουν κανένα περιθώριο. Στο θέμα αυτό άλλωστε δεν τόλμησε μέχρι σήμερα να αναφερθεί ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ασφαλώς δεν πρόκειται να αναφερθεί, ούτε και να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η πενταετία της διακυβέρνησής του που προετοίμασε επιμελώς τη χώρα για την είσοδό της στην κρίση, έμεινε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο απυρόβλητο των κοινοβουλευτικών και θεσμικών ελεγκτικών μηχανισμών. Δεν είναι καιρός να επανέρχεται το θέμα του Ρασπούτιν στην επικαιρότητα.

Η παρέμβαση Καραμανλή ένα και μόνο στόχο έχει. Να υπενθυμίσει, λίγο πριν τις εκλογές, στον σημερινό Πρόεδρο της ΝΔ ότι αυτός είναι ο βασικός κληρονόμος του κόμματος του θείου του και ότι εξακολουθεί να είναι παρών στη νομή και διαχείριση της εξουσίας.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top