EDITORIAL

Μπάρτσα!

Δεν ήταν ανάγκη να είσαι φανατικός ποδοσφαιρόφιλος για να υποκλιθείς μπροστά σ’ αυτό που έγινε χθες βράδυ στη Βαρκελώνη. Δεν πρόκειται μόνο για την επίδειξη των εξαιρετικών ικανοτήτων, της τέχνης και της φαντασίας καταπληκτικών ποδοσφαιριστών που χαρίζουν σε κάθε αγώνα ένα πραγματικό υπερθέαμα στους φιλάθλους τους. Η θριαμβευτική νίκη ήρθε σαν αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης των παικτών στις δυνάμεις τους και στην πίστη τους σε μια πρόκριση που φαινόταν τόσο απίθανη δύο μόλις λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ήρθε όμως και χάρη στην συγκινητική υποστήριξη εκατό και πλέον χιλιάδων Καταλανών που λατρεύουν και στηρίζουν την ομάδα τους στα εύκολα και στα δύσκολα.

Αξίζει να επισκεφθεί κάποιος στο Καμπ Νόου, το στάδιο-κόσμημα της Μπαρτσελόνα. Να ξεναγηθεί στους χώρους του γηπέδου, στο μουσείο της ομάδας, στις αίθουσες προπονήσεων, αναψυχής και στα εστιατόρια. Μια υποδειγματική οργάνωση που ξεκιναει από το υψηλότερο επίπεδο. Δεκάδες χιλιάδες μέλη-μέτοχοι του συλλόγου αποφασίζουν με δημοψηφίσματα για τα μεγάλα ζητήματα τις υποδομές, τις επενδύσεις, τις προοπτικές κλπ.

Και αν βρεθείς στις κερκίδες για να παρακολουθήσεις κάποιον αγώνα διαπιστώνεις την μεγάλη πολιτιστική διαφορά από τα γήπεδα της «κοιτίδας του πολιτισμού». Οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας στο ισπανικό πρωτάθλημα κάθονται ανάμεσα στους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα, υποστηρίζοντας δυναμικά την ομάδα τους χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ αφίσσες κολλημένες σε διάφορα σημεία ενημερώνουν ότι το τεράστιο ανοιχτό αυτό γήπεδο είναι «χωρίς καπνό» με φωτογραφίες μικρών παιδιών που πρέπει να προστατέψουμε από τον κάπνισμα.
Χαίρεσαι για ότι βλέπεις και νοιώθεις, μελαγχολείς κάνοντας μια ακόμα σύγκριση με την κατάντια του αθλητισμού στη χώρα μας.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top