EDITORIAL

Οι γροθιές του Μπουτάρη

Το δημοτικό έργο του Γιάννη Μπουτάρη το αξιολογούν φυσικά οι δημότες της Θεσσαλονίκης. Κι αν κρίνουμε από την πανηγυρική επανεκλογή του, πριν μερικά χρόνια, στη δεύτερή του θητεία φαίνεται ότι το αξιολογούν θετικά. Τον σπουδαίο ρόλο του ωστόσο στη διαπαιδαγώγηση των πολιτών σε μια νέα αντίληψη και νοοτροπία, μια διαφορετική στάση ζωής, τον κρίνουν και τον εκτιμούν όλοι οι Έλληνες.

Ο ανατρεπτικός και ασυμβίβαστος με τα «κατεστημένα» ήθη και τον προσχηματικό καθωσπρεπισμό δήμαρχος δεν δίστασε να δώσει, σε κάθε ευκαιρία, μερικές γερές γροθιές στις νοοτροπίες της ελληνικής κοινωνίας, δίνοντας ο ίδιος το παράδειγμα μιας άλλης στάσης ζωής.

Ας θυμηθούμε, πριν ακόμα από την εκλογή του ως δημάρχου, την πρότασή του για την οδό Ατατούρκ, μπροστά από το σπίτι που Τούρκου εθνικού ηγέτη, που ξεσήκωσε την μήνι των διαφόρων υπερπατριωτών. Πρόταση που υλοποίησε ως δήμαρχος με τα γνωστά θετικά αποτελέσματα και στον τουρισμό της πόλης. Ας θυμηθούμε ότι δεν δίστασε να κατεβάσει ο ίδιος τις αφίσες πολιτικών νεολαιών από το Δημαρχείο, να κατακρίνει την την πολιτική «πασαρέλα» της ΔΕΘ, να καλέσει τον πρωθυπουργό της ΦΥΡΟΜ στη Θεσσαλονίκη, εν μέσω συλλαλητηρίων.

Προχτές ο Γιάννης Μπουτάρης έδωσε ακόμα μια γερή γροθιά με την συγκλονιστική του ομιλία για το ολοκαύτωμα: «Ποιοι θρήνησαν το 1945 τους εξαφανισμένους γείτονές τους; Ποια μνημεία στήθηκαν; Ποιες τελετές έγιναν; Μόνη η κοινότητα, καθημαγμένη και ρακένδυτη πάλευε να ανασυστήσει την ύπαρξή της και να θρηνήσει τους νεκρούς της. Η πόλη, η κοινωνία, η χώρα ολόκληρη, αδιαφόρησαν. Κρύφτηκαν πίσω από το δάχτυλό τους»

Μια γροθιά στα μούτρα των συμπολιτών μας εκείνων που δείχνουν την ευαισθησία τους για τη Μακεδονία και παράλληλα την απόλυτη αδιαφορία και αναισθησία τους για το ολοκαύτωμα εκατομμυρίων συνανθρώπων μας, μερικές δεκάδες χιλιάδες εκ των οποίων υπήρξαν Έλληνες συμπολίτες τους.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top