EDITORIAL

«Ορθόδοξος» δήμαρχος στην Αθήνα;

Μπορεί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής να βρίσκεται σε πόλεμο με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ο υποψήφιος δήμαρχος του ΚΙΝΑΛ στην Αθήνα όχι μόνο κατάργησε τις περίφημες «ίσες αποστάσεις» αλλά διανύει τον προεκλογικό μήνα του μέλιτος με την κυβερνητική υποψηφιότητα. Όπως δήλωσε και ο ίδιος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη «ιδεολογικά είμαστε πιο κοντά με το Νάσο Ηλιόπουλο».

Ο Παύλος Γερουλάνος έκανε τις προηγούμενες μέρες και άλλα τολμηρά «ανοίγματα». Μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου της ομάδας «Παλιό ΠΑΣΟΚ – το Ορθόδοξο» διαβεβαίωσε ότι δεσμεύεται από τα 7 σημεία της πλατφόρμας «Ανδρέα ζεις» για τη στήριξη υποψηφίων δημάρχων και ευχαρίστησε την ομάδα για την στήριξή της.

Όπως επίσης ευχαρίστησε και την πολιτική κίνηση «Πράττω» και προσωπικά τον Νίκο Κοτζιά για την υπέρβασή του να τον στηρίξει, καθώς , όπως φαίνεται η αναμνήσεις του από την κυβέρνηση ΓΑΠ είναι συναισθηματικά περισσότερο φορτισμένες από τις εμπειρίες της συγκυβέρνησής του με Τσίπρα-Καμμένο. Δεν παρέλειψε στο τέλος να ευχαριστήσει και το ΚΙΝΑΛ για το χρίσμα. Κι όλα αυτά υπό τα χειροκροτήματα των παρισταμένων και το προχρονολογημένο σύνθημα «Παύλο γερά, να φύγει η Δεξιά».

Ο Παύλος Γερουλάνος κάνει, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του, μια σοβαρή και συστηματική προσπάθεια επαφής με τους Αθηναίους πολίτες, ιδιαίτερα τους νέους, για την ενημέρωσή του και την προγραμματική αντιμετώπιση των ατέλειωτων προβλημάτων της πρωτεύουσας. Το πέρασμά του στον δεύτερο γύρο έχει και μια ακόμα συμβολική σημασία. Να φράξει (πολιτικά και αριθμητικά) τον δρόμο στον νεοναζιστή υποψήφιο της Χρυσής Αυγής. Ας μην στενεύει ο ίδιος με «ορθόδοξες» ιδεοληψίες την ευρύτητα της επιρροής της όντως πολύ αξιόλογης υποψηφιότητάς του.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top