Uncategorized

Καμμένος: Πρώην στέλεχος της Deutsche Bank ο μεσάζοντας

kammenos_xaik-708

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν οι ΑΝ.ΕΛ. μετά τις καταγγελίες του βουλευτή του κόμματος Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του.
Ο κ. Καμμένος είπε ότι ο Ντογιάκος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση εκ μέρους της εισαγγελίας και όλα όσα μεταδίδονται ειναι αναληθή.
Για το θέμα το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ήρθε η ώρα να μιλήσουμε κι εμείς. Η υπόθεση αυτή είναι γνωστή εδώ και 15 ημέρες. Προφυλάξαμε την υπόθεση από την δημοσιότητα γιατί πιστεύαμε ότι αρμόδιος είναι ο εισαγγελέας και η δικαιοσύνη. Γιʼ αυτό δεν κάναμε καμία ανακοίνωση. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Θα κάνουμε κάποιες διευκρινίσεις. Ο κ. Χαϊκάλης με ενημέρωσε ότι υπήρξε απόπειρα χρηματισμού του από ένα πρόσωπο και ότι εκείνος είναι διατεθειμένος παρά το οτι είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση να αποκαλύψει την απάτη.
Κατόπιν τούτου έχω καταθέσει στον εισαγγελέα που ασχολείται με την υπόθεση του λε΄γομενου κουμπαρά. Για το υλικό ρωτήθηκε αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Καταγράψαμε την συνάντηση που έγινε στο ξενοδοχείο Πλαζα όπου ο μεσάζων επί μια ώρα και 14 λεπτά του έκανε την πρόταση έναντι χρημάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο βίντεο αποκαλύπτονται και άλλες υποθέσεις χρηματισμού ή απόπειρες χρηματισμού.
Το υλικό ήρθε στα χέρια μας από κάμερα ρολόι και ενημερώσαμε τον κ. Ντογιάκο. Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου εδόθη κατάθεση από τον κ.Χαϊκάλη και εδόθη μια δισκέτα. Το πρωτότυπο ρολόι κάμερα που έφερε την δισκέτα καταγραφής του υλικού έγινε δεκτό από τον κ. Ντογιάκο προς τιμήν του.
Προέτρεψε τον κ. Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συζητήσεις. Κλείστηκε και δεύτερη συνάντηση. Στην πρώτη συνάντηση είδαμε ότι στο συγκεκριμένο τραπέζι είχε τοποθετήσει και άλλος μηχάνημα καταγραφής συνομιλίας. Και τζάμερ που απέτρεπε την μετάδοση τηλεφωνικής συνομιλίας μέσω κινητού. Ειδοποιήσαμε ότι θα γίνει και δεύτερη συνάντηση και καταγράψαμε πάλι την συνομιλία. Εκεί ειπώθηκε να δοθεί το ποσό των 700.000 ευρώ να ρυθμιστεί το δάνειο και τα υπόλοιπα να δοθούν σε χρυσό. Υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία σε αυτό τον διάλογο.
Μόλις τελείωσε η συνάντηση έγινε πάλι συνάντηση με τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο παρουσία Ντογιάκου και έγινε έκθεση εγχειρήσεως και του πρωτότυπου καταγραφέα και της δισκέτας αντίτυπο. Έχουμε και εμείς αντίγραφα και τα έχουμε καταθέσει στο εξωτερικό. Ο κ. Χαακάλης έδωσε αντίγραφο στον Λάκη Λαζόπουλο.
Αποφασίσθηκε να γίνει ειδική ομάδα της αστυνομίας για να συλληφθεί επʼαυτοφόρω ο μεσάζων με τα χρήματα. Συγκροτήθηκε ειδική ομάδα που πήγαν στο σπίτι του κ. Χαϊκάλη για να συλλάβουν τον μεσάζοντα. Δυο λεπτά πριν την συνάντηση ο μεσάζων το ακύρωσε και του είπε καλά Χριστούγεννα και φεύγω.
Τον γνώρισα στο γραφείο του κ. Σαμαρά όταν ήταν πρόεδρος της ΝΔ. Έλεγε ότι ήταν στέλεχος της Ντόιτσε Μπανκ. Μου το υπέδειξε ο κ. Σταματης για να καταθέσει για την έρευνα για τα CDS ως γνώστης.
Όταν έφυγα από τη ΝΔ μου είπε ότι θα με ακολουθήσει. Έγραφε στο διαδίκτυο άρθρα με το ψευδώνυμο Δευκαλίων. Μας συμβούλευε κιόλας και του είχα εμπιστοσύνη. Την Ανοιξη του 2013 μου είπε ότι θα πάρει δουλειά στην Τράπεζα Πειραιώς και όπως έμαθα απελύθη φέτος τον Ιούλιο.
Το πρωτογενές υλικό είναι στην εισαγγελία. Ο κ. Χαϊκάλης πήγε στην ΓΑΔΑ και έδωσε κατάθεση με το όνομα του συγκεκριμένου μεσάζοντα. Αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε το γραφείο για να βρούμε το όνομά του από την κατάθεση που είχε δώσει για τα CDS.
Η κατάθεση έφυγε νύχτα για να πάει στον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο. Το υλικό αυτό είναι στα χέρια μας.
Επειδή εμείς δεν θέλουμε να μείνει τίποτα κρυπτό υπό τον ήλιο, δυο από τα αντίγραφα θα τα στείλω στον υπουργό Δικαιοσύνης και θα του ζητήσω να τα δώσει στην δημοσιότητα. Το δεύτερο θα το δώσω στον πρόεδρο της Βουλής για να ενημερωθούν οι αρχηγοί των κομμάτων. Αν η κυβέρνηση κάνει πίσω και δεν κάνει πραγματικότητα την απειλή της κας Βούλτεψη τότε θα αναλάβω προσωπικά το κόστος να το δημοσιοποιήσω. Ζητώ άδεια να προβάλλουμε εδώ ενώπιόν σας μέρος του υλικού.
Ο κ. Χαϊκάλης παίρνοντας τον λόγο είπε:
Προσέρχομαι σε αυτή την συνέντευξη Τύπου όχι με κομπασμό, όχι με διάθεση κραυγών ούτε με διάθεση καταγγελίες. Ο κόσμος θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Ήθελα να αποδείξω ότι τιμώ την εμπιστοσύνη του κόσμου. Είμαι περήφανος με τους ανθρώπους που είμαι δίπλα. Επειδή ακούγονται πολλά και μας βρίζουν θέλω να πω ότι είμαστε πατριώτες και Έλληνες και μας ενδιαφέρει η ομαλή πορεία της δημοκρατίας στον τόπο.
Έκανα το καθήκον μου. Με προσέγγισε ένα άτομο το οποίο παίζει ενεργό ρόλο στην πολιτική. Στην αρχή νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα Όταν είδα ότι ήταν σοβαρά δεν σκέφτηκα στιγμή να ενδώσω και ενημέρωσα τον Πρόεδρο. Δεν ήξερα πως θα χρησιμοποιούνταν το προϊόν. Κάποιοι διέδιδαν ότι θα ψηφίσω Πρόεδρο Δημοκρατίας.
Το όνομα δόθηκε από την πρώτη στιγμή στην Ασφάλεια. Μου κάνει εντύπωση πως τα ΜΜΕ έβγαλαν πόρισμα ότι δεν υπάρχει καταγγελία. Δεν καταλαβαίνω τι διάβασαν.
Στην ερώτηση, πότε ο κ. Χαϊκάλης έδωσε το όνομα του μεσάζοντα, ο κ. Καμμένος είπε:
Όταν ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών μας ζητεί να αποκαλύψουμε ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση δεν υπάρχει. Πιστεύω ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει κάνει καλά την δουλειά του. Τα στοιχεία υπήρχαν στη διάθεση της εισαγγελίας από την πρώτη στιγμή. Το όνομα δεν υπήρχε στις καταθέσεις για να διασφαλιστεί το απόρρητο. Για να μπορέσουμε επʼ αυτοφόρω να δέσουμε το αδίκημα. Το όνομα δεν υπάρχει στις επίσημες καταθέσεις για να μην διαρρεύσει. Όταν δεν έγινε επιτυχής σύλληψη ο κ. Χαϊκάλης το κατέθεσε στον ανακριτικό υπάλληλο.
Στο ερώτημα αν ο μεσάζων έχει πει ποιόν εκπροσωπεί ο κ.Καμμένος απάντησε: Έχει πει πολλά ονόματα και μάλιστα αναφέρει το όνομα του πρωθυπουργού. Και του λέει δεν σε έχει πάρει ακόμα τηλέφωνο;
Στο ερώτημα αν εκπροσωπεί συγκεκριμένο κόμμα, είπε: Οσον αφορά το αν εκπροσωπεί πολιτικό χώρο ο κ. Χαϊκάλης προσπαθώντας να του το εκμαιεύσει του λέει δεν μπορώ να πάω στη ΝΔ να μην πάω σε ένα άλλο κόμμα; Και του λέει δημιουργούμε ένα κόμμα που θα δικαιολογήσει την ψήφο σου.
Στο ερώτημα πως ήξερε για το δάνειο ο μεσάζων ο κ. Χαϊκάλης είπε: Ήξερε ότι έχω πρόβλημα με το δάνειο γιατί από πέρυσι ήξερα ότι είναι σύμβουλος σε τράπεζα και του ζήτησα να γίνει διακανονισμός. Αλλά τελικά τον διακανονισμό τον πέτυχα μόνος μου. Είχαμε μια φιλική σχέση η οποία άρχισε να αποδομείται.
«Έχει αφήσει υπόνοια για βουλευτή των ΑΝΕΛ. Άφησε υπόνοιες ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο των ΑΝΕΛ. Το φωτογράφισε τόσο καλά», είπε ο κ. Χαϊκάλης. «Δεν είσαι ο μόνος», μου είπε.
Για το χρονικό των επαφών ο κ. Χαϊκάλης είπε: «Μετά την τελευταία συνάντηση τον περίμενα είχαμε μηνύματα και τηλεφωνικές επαφές για αν έρθει στις 6 το απόγευμα στο σπίτι μου και τον πήρα τηλέφωνο γιατί δεν ήρθε στις 6. Του έστειλα μήνυμα στις 6 και πέντε . Έξι και επτά τον πήρα τηλέφωνο και δεν απάντησε και 6 και 12 μου είπε ότι είχε ένα πρόβλημα και θα τα πούμε μετά την Πρωτοχρονιά.
Όταν ρωτήθηκαν για το όνομα ο κ. Καμμένος είπε ότι θα το δώσει η εισαγγελία μόνο. Είναι ποινικό αδίκημα να δημοσιοποιηθεί. Πρέπει να σεβαστούμε τις οδηγίες από την εισαγγελία. Αν μας δώσει άδεια το λέμε τώρα.
Ο κ. Καμμένος συμπλήρωσε: Στον διάλογο που είναι καταγεγραμμένος ο μεσάζων λέει αυτό που είπε και στην κα Ξουλίδου, μια φορά έχεις για να φτιάξεις την ζωή σου.
Για την σύνδεσή του με οφσορ είπε: Τους παρακαλώ εδώ και δυο εβδομάδες να βγάλουν στην δημοσιότητα ότι έχουν. τα διέδιδε και η κα Παναγιωταρέα στην Βουλή. Αν έχουν στοιχειά να τα βγάλουν. Εγώ δεν θα κάνω πίσω.
Στο ερώτημα για το αν φαίνεται το πρόσωπο του μεσάζοντα είπε:
Σε αυτό το δείγμα υπάρχει και δεύτερη συνομιλία. Φαίνεται καθαρά το πρόσωπο του μεσάζοντα.»
Στο ερώτημα από που ήξερε το πρόσωπο και γιατί ενέπλεξε τον Λαζόπουλο είπε: Ο Λαζόπουλος είναι άτομο εμπιστοσύνης, είναι φίλος μου από χρόνια. Έχει και τα τεχνικά μέσα να με βοηθήσει. Εδώ έπαιξα ένα ουσιαστικό θέατρο. Μια υποδομή τεχνική μου έδωσε ο Λαζόπουλος.
Αν ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ο κ. Καμμένος δεν δώσει στην δημοσιότητα το όνομα και το υλικό θα τα δώσω εγώ. Υπάρχουν ονόματα διευθυνσεις, βίντεο, τα πάντα. Εγω τσακώθηκα πριν. Ήθελα να το παίξω τώρα. Αν η κα Βούλτεψη έχει την διάθεση τώρα θα το βγάλουμε αν μας δώσουν το οκ. Τα κόμματα θα τα πάρουν τώρα, είπε ο κ. Καμμένος. Με την επιστολή μου ότι ζητώ από τον Πρόεδρο της Βουλής να δοθούν στους αρχηγούς των κομμάτων.

Η απάντηση της Ν.Δ. μέσα από την δημοσιοποίηση φωτογραφιών

Η Νέα Δημοκρατία, δημοσιοποίησε φωτογραφίες που δείχνουν το πρόσωπο που καταγγέλεται ότι αποπειράθηκε να εξαγοράσει τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Πρόκειται για το Γιώργο Αποστολόπουλο, ο οποίος την εποχή που τραβήχτηκε η φωτογραφία ήταν στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου και συμμετείχε ακόμη και σε συναντήσεις του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.Η φωτογραφία που δημοσιεύεται είναι από τις 22 Μαρτίου του 2013 όταν ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.Τον κ. Καμμένο συνόδευαν ο τότε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ Νότης Μαριάς και ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος τότε ήταν στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι συμμετείχε στην άτυπη τρόικα του κόμματος που συναντήθηκε με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνάντηση από την οποία δημοσιεύονται οι φωτογραφίες των κυρίων Καμμένου και Τσίπρα, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούνταν από τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, τον διευθυντή του γραφείου του προέδρου Νίκο Παππά και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη. Απέναντι στην τριμελή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κάθονταν ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος, ο σημερινός ευρωβουλευτής του κόμματος Νότης Μαριάς και ο Γιώργος Αποστολόπουλος που το Μάρτιο του 2013 βρισκόταν στο στενό ηγετικό πυρήνα του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ, όμως σήμερα καταγγέλεται από τον Παύλο Χαϊκάλη ως ο άνθρωπος που αποπειράθηκε να τον εξαγοράσει για να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας.
Τι είπαν τα κόμματα για την υπόθεση
Για άθλια ιστορία έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφερόμενη στην καταγγελία για απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., Παύλου Χαϊκάλη.
Η Σοφία Βούλτεψη σχολιάζοντας την υπόθεση με την νέα καταγγελία για απόπειρα χρηματισμού βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ με φόντο την Προεδρική Εκλογή έκανε λόγο για άθλιες παραστάσεις, που στήνονται για να μην ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.
«Μετά τις καταγγελίες για …κουμπαράδες και τα τηλεοπτικά σόου Ξουλίδου, τώρα στο κακοπαιγμένο θέατρο προστέθηκε ο κ. Χαϊκάλης», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Παράλληλα ζήτησε για λόγους δημοσίου συμφέροντος να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία.»Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν αμέσως οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας» συνέχισε, ενώ επιτέθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:
«Η βιασύνη με την οποία ο κ. Τσίπρας έσπευσε να υιοθετήσει τις υποτιθέμενες καταγγελίες δείχνει και ποιοι επιλέγουν να κολυμπούν στον βούρκο», είπε συγκεκριμένα η κ. Βούλτεψη.
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης είπε:«Νομίζω ότι τα όσα ακούσαμε από τον κ. Λαζόπουλο και επιβεβαιώθηκαν από τον κ. Χαϊκάλη προσδίδουν μια δραματική τροπή σε αυτή την υπόθεση των πιέσεων, που τελικώς δεν είναι απλώς γενικά πιέσεις, είναι απόπειρα χρηματισμού βουλευτών έτσι ώστε να επηρεαστούν κατά την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Θυμόσαστε ότι, όταν είχαμε αναφερθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσιεύματα του Τύπου κυρίως αλλά και συνεντεύξεις πολιτικών προσώπων που είχαν αναφερθεί γύρω από το θέμα, τότε είχαμε κατηγορηθεί ότι δηλητηριάζουμε την πολιτική ζωή. Σήμερα αποκαλύπτεται, απ΄ ότι φαίνεται, με έναν αρκετά σαφή τρόπο και με στοιχεία απ΄ ότι ακούμε, ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού με σκοπό την αποστασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε: «Η αποκάλυψη δεν γίνεται σε έναν ουδέτερο χρόνο, γίνεται σε μια στιγμή που έχει γίνει ήδη η πρώτη ψηφοφορία και πάμε για τη δεύτερη. Άρα επιβάλλεται νομίζω η Εισαγγελία κατ΄ αρχήν να ενημερώσει τουλάχιστον τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Είναι κάτι το οποίο επηρεάζει αντικειμενικά τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας που είναι σε εξέλιξη. Αναμένουμε σήμερα και όχι αύριο εκ μέρους της κυβέρνησης πειστικές απαντήσεις, ειδάλλως θα είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη».
Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του ζητά την άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών Χαϊκάλη από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης. «Σε μια περίοδο όπου οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκονται σε εξέλιξη, επιβάλλεται όλες οι πολιτικές δυνάμεις να προστατεύσουμε τη δημοκρατική ομαλότητα και διαφάνεια και να μην επιτρέψουμε να δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.
Από πλευράς ΚΚΕ τονίζεται: «Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι η διαδικασία για την εκλογή ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας εξελίσσεται σε ένα παρασκήνιο μεθοδεύσεων, παζαριών και πολιτικών παιχνιδιών, εντελώς αποκρουστικό και ξένο απ’ το λαό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Η σήψη του συστήματος είναι αγιάτρευτη και αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι ο λαός πρέπει να βγει ο ίδιος στο προσκήνιο, διεκδικώντας ριζικές αλλαγές και δυναμώνοντας το ΚΚΕ.»
Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ σημειώνει: «Οι σκιές που πλανώνται πάνω από την δημόσια ζωή και απειλούν με ασφυξία το πολιτικό σύστημα επιδεινώνουν το ήδη επιβαρυμένο κλίμα και εντείνουν την κρίση εμπιστοσύνης. Η Δικαιοσύνη οφείλει να ρίξει άμεσα φως σε όσα καταγγέλλονται και να διερευνήσει τη βασιμότητά τους. Η πολιτική ζωή δεν μπορεί να βυθιστεί άλλο στο τέλμα της αναξιοπιστίας».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top